Groene dakdekkers in de prijzen

05-09-2018    10:22   |    Goedemorgen

Natuur aanleggen op daken in steden is gekozen tot beste idee. Rooftop Revolution uit Amsterdam won gisteren de VHG Groenprijs voor innovatieve ideeën en projecten in het kader van duurzaamheid.

Wat de derde dinsdag in september met het bekende koffertje is voor de politiek, is de eerste dinsdag in september voor de duurzaamheid. Dan is het namelijk Duurzame Dinsdag. Gisteren nam Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, een koffer in ontvangst met 359 voorstellen om Nederland duurzamer te maken. Er waren prijzen voor de meest innovatieve ideeën en projecten. De VHG Groenprijs ging ditmaal naar Rooftop Revolution uit Amsterdam.

De Duurzame Dinsdag-koffer bevat duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee een extra impuls te geven. Drie voorstellen waren genomineerd: ‘De Natuurverdubbelaars’, ‘Smaak voor groen’ en ‘Rooftop Revolution’. De laatste werd door de jury tot winnaar uitgeroepen. De winnaar van de VHG Groenprijs ontvangt een wisseltrofee en een bedrag van € 1000,-. 

Rooftop Revolution realiseert natuurgebieden op daken en steden. Ze adviseren bedrijven hoe zij aan de slag kunnen gaan met het verduurzamen van daken, ondersteunen overheden in hun klimaatadaptatie ambitie en helpen ‘daklozen’ om hun uitzicht te verbeteren. Zo maken ze steden leefbaar, gezond, duurzaam én klimaatbestendig voor zowel mens als dier. De jury was vol lof over dit project en vindt het goed dat het initiatief inspeelt op de toenemende verstedelijking. "Rooftop Revolution zorgt dat bedrijven én de mensen thuis kunnen leven in een klimaatbestendige stad."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Welkom in de studio!

De studio van Paprika Tasty Radio heeft een kleine restyling ondergaan. De wand is vanochtend voorzien van een...