Wereldkampioene opent negende Dutch Lily Days

27-05-2019    09:30   |    Goedemorgen

Het ‘wereldpodium’ voor de lelie, de Dutch Lily Days, krijgt op 4 juni een wereldkampioene die de officiële opening verricht. Lara van Ruijven, die deze winter als eerste Nederlandse een individuele wereldtitel haalde bij het shorttrack, is eregast tijdens de openingsceremonie. Die wordt dit jaar gehouden op 4 juni om 11.00 uur in de testkas van Onings Holland, Nieuwe Tuinen 1 in Honselersdijk.

Het is alweer de negende keer dat veredelaars en exporteurs hun krachten bundelen voor de lelievierdaagse. Dat gebeurt ditmaal van 4 tot en met 7 juni. Elk jaar is een van de deelnemers gastheer tijdens de officiële start. Voor Onings Holland was het een logische keus om het oog te laten vallen op Lara van Ruijven voor de openingsceremonie. Westland, vestigingsplaats van het exportbedrijf, komt de laatste tijd veel in het nieuws vanwege topsportprestaties.

Eigen lelie
Zo’n topprestatie was zonder twijfel de wereldtitel op de 500 meter die de 26-jarige Naaldwijkse in maart van dit jaar behaalde. Daarmee werd zij de eerste Nederlandse vrouw ooit die in die discipline individueel goud pakte. Het levert haar een ‘eigen’ lelie op, die op 4 juni tijdens de opening van de Dutch Lily Days officieel ten doop wordt gehouden. De fleurige omlijsting bij Onings Holland is in handen van leerlingen van MBO Westland die de opleiding Bloem & Design volgen. Zij laten ter plekke zien wat de opvallende mogelijkheden zijn met lelies in boeketten en arrangementen.

Dubbele Orientals in opmars
Dit jaar lijkt veel in het teken te staan van de dubbele Orientals. De lelies, herkenbaar aan de dubbele volle bloemen, zijn na jaren van veredeling en vermeerdering in steeds hogere aantallen en soorten beschikbaar. Verwacht wordt dat de dubbele Orientals na het succes van de OT-hybriden de markt opnieuw een opwaartse richting gaan meegeven.

Veertien deelnemers
Veertien deelnemers in het land trappen gelijktijdig af voor hun deelname aan de Dutch Lily Days. Het evenement voor vakgenoten wordt gehouden bij P. Aker, Van den Bos Flowerbulbs, Bot Flowerbulbs, De Jong Lelies, Lily Company, Mak Breeding, Onings Holland, C. Steenvoorden, GAV’s Lilies, Gebr. Vletter & Den Haan, VWS Flowerbulbs, World Breeding, Zabo Plant en Royal van Zanten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

VIDEO: Naar Duitsland

De FlowerTrials zijn sinds dinsdag in volle gang. Op TuinbouwTV wordt de hele week verslag gedaan van het internationale sierteeltevent....

Blog: Zet uw sores om in succes!

Een weblog van Eric Flinterman. Hij is sparringpartner voor ondernemers in de tuinbouw bij ABAB Accountants en Adviseurs. Flinterman...

Hermadix houdt van Oranje

Je zou het haast vergeten door alle events van deze week, maar ondertussen is het WK Voetbal voor vrouwen in volle gang. Vanuit de tuinbouw...