Chinese team Codema toont groot aanpassingsvermogen

17-04-2020    10:22   |    Goedemorgen

Kort nadat Codema afgelopen november 2019 zijn nieuwe kantoor in Beijing opende, begon het Corona virus een enorme impact te hebben op het dagelijks leven in China. Zo ook op het leven van Codema’s team in China. In een video is te zien hoe hun werkzaamheden er in het eerste kwartaal van 2020 uitzagen.

Bekijk de video

Vlak voordat de Corona pandemie uitbrak, vierde het Codema China-team Chinees Nieuwjaar met hun partner in Guangxi. Tijdens de uitbraak van Corona stond het Codema-team in nauw contact met zijn Chinese klanten en vrienden. Just Roos, Codema’s vertegenwoordiger in China, besloot niet terug te keren naar Nederland en bleef samen met het lokale team naar oplossingen zoeken. Het lokale team ter plaatse heeft in samenwerking met het hoofdkantoor in Nederland manieren gevonden om belangrijke projecten in veilige gebieden op afstand te begeleiden.

Team- en partnertrainingen
Terwijl het team de nodige veiligheidsmaatregelen nam, bleef Codema duurzame projecten bouwen. Ondertussen werden uitdagingen omgezet in kansen. Codema leidde zowel het team als zijn partners op en maakte dealerships uiteindelijk officieel. In de rest van de wereld bleef Codema duurzame tuinbouwprojecten promoten en maatwerk tuinbouwoplossingen ontwikkelen.

In België startte Codema een high-tech tomatenproject van 10ha, waarin het de volledige oplossing voor irrigatie, klimaat en belichting integreert. Bijzonder aan dit project is de hybride belichtingsoplossing. Codema combineerde Signify’s nieuwste LED-technologie met HPS-verlichting van zijn Chinese partner en buurman Megaphoton.

Hulp voor zwaar getroffen telers
Codema startte een bloemenpromotie in China en voegde zich bij verschillende initiatieven in Nederland om de zwaar getroffen telers over de hele wereld een hart onder de riem te steken. Bovendien vond Codema beschermende materialen in Australië en schonk deze aan een ziekenhuis in nood.

Zoals Codema altijd zegt: Your world is our world. "We delen dezelfde planeet en we willen haar samen beschermen.” Nu het dagelijks leven in China weer wordt opgepakt, concentreren we ons op het vinden van oplossingen dichter bij huis. Laat hoop bloeien!"

Bekijk de video


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister KAS Live! terug

Gisteren de uitzending van KAS Live! op Paprika Tasty Radio gemist? Je kunt 'm nog een keer rustig...