Webinar over robotisering en arbeid op 11 februari

22-01-2021    10:42   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - Op 11 februari organiseert Glastuinbouw Nederland een webinar voor haar leden over robotisering en arbeid: Hoe ziet de toekomst van arbeid eruit, gezien de ontwikkelingen? Hoe maak je werk aantrekkelijker voor medewerkers in het primaire proces? Welke situatie maak vergaande robotisering nu echt geschikt en wat is daar voor nodig?

Door toenemende mechanisatie en robotisering verdwijnen steeds meer arbeidshandelingen uit het proces. Echter, complexe handelingen waarbij kwetsbare verse producten beoordeeld, geoogst en verpakt moet worden, vragen ook de komende decennia de nodige arbeidsinput. Het gevolg is dat mens en machine meer en meer in lijn komen te staan. Het gevolg is dat het werk dat overblijft voor de werknemers, veelal het complexere en inzichtmatige werk, onder grotere tijdsdruk moet worden uitgevoerd. De doorlooptijd van het systeem wordt immers leidend. Bovendien moet dit werk worden verricht in klimatologisch steeds moeilijkere omstandigheden. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research in opdracht van Glastuinbouw Nederland.

Het webinar wordt geleid door Peter Loef van Glastuinbouw Nederland. Gerben Splinter en Erik Pekkeriet van Wageningen U&R en Albert van der Burg van Stigas zijn de sprekers. Dit webinar is voor leden van Glastuinbouw Nederland. Aanmelden is verplicht en kan tot donderdag 11 februari, 10.00 uur via het aanmeldformulier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Studio 0174

ACTUEEL HORTI THEMA - In het kader van het actuele horti thema Marketing & Communicatie sloot Wilfred Fransen...