'We hopen op februari, maar uitstel is optie'

10-01-2022    11:17   |    Goedemorgen

Vooralsnog rekent Easyfairs erop dat de vakbeurs HortiContact volgens planning op 22 februari haar deuren opent in Gorinchem. Toch houdt de beursorganisatie met oog op corona ook rekening met andere scenario's, zo liet Lucas van't Hof vanochtend op Paprika Tasty Radio weten.

"Wat we om ons heen zien en horen is dat iedereen veel behoefte heeft om elkaar fysiek te ontmoeten. Dat is belangrijk voor de sector en dat willen wij heel graag mogelijk maken. We houden de ontwikkelingen daarom nauwlettend in de gaten, want we zijn daarbij sterk afhankelijk van de overheid."

De persconferentie van a.s. vrijdag is volgens Van 't Hof een moment waarop hopelijk duidelijkheid komt over de voorwaarden die worden gesteld aan het organiseren van grote evenementen. "Op basis daarvan kunnen wij dan onze keuzes maken." Zoals de situatie op dit moment is, kunnen er geen evenementen worden georganiseerd. Versoepeling is dan ook een must om HortiContact in februari te laten doorgaan. Mocht de lockdown voortduren, dan is uitstel van de beurs een optie, zo liet Van 't Hof vanochtend op de tuinbouwzender weten. "We hopen dat HortiContact gewoon in februari kan plaatsvinden, maar als dat niet lukt gaan we sowieso onze uiterste best doen om de beurs nog dit jaar te organiseren. We gaan er dan voor om de beurs voor de zomer alsnog plaats te laten vinden."

Volgens Van 't Hof is het belangrijk dat HortiContact kan plaatsvinden op een manier die daadwerkelijk iets toevoegt voor de sector. "We moeten daarom ook rekening houden met de voorbereidingstijd van deelnemers. We blijven daarom in contact met exposanten om te horen hoe zij hier in staan."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: HeroFestival

Vorige week vond het HeroFestival plaats op een bijzondere locatie in Purmerend. Paprika Tasty Radio was erbij...

Support van Caroline

Caronline van der Plas van de BBB laat boeren op Instagram weten achter hen te staan in de strijd voor...