'Waterbehandeling zo efficiënt mogelijk maken'

28-06-2022    09:58   |    Goedemorgen

Door innovaties systemen aan te bieden kan Van der Ende Groep telers helpen om alle waterstromen op hun kwekerij te behandelen. Dat lieten Ruud Schulte en Guus van Dijk vanochtend namens het bedrijf weten op Paprika Tasty Radio.

Ruud Schulte is manager waterbehandeling bij Van der Ende Groep, Guus van Dijk is als project engineer actief binnen de organisatie. Door innovatieve systemen te ontwikkelen en te installeren in binnen- en buitenland, wil Van der Ende Groep de waterbehandeling op tuinbouwbedrijven zo efficiënt mogelijk maken.

Zo behandelt de Nexus High Performance RO het bron- en/of leidingwater, zodat schoon ingangswater gebruikt kan worden. Deze innovatie won in 2020 de GreenTech Sustainability Award. In 2018 viel Van der Ende ook al in de prijzen op GreenTech, toen met de Poseidon. Deze ontdoet het water van natrium in lijn met Kaderrichtlijn Water, met behoud van kostbare nutriënten. En dan is er nog de Kathari ultrafiltratie, waarmee virussen, bacteriën en schimmels uit het water worden verwijderd, eveneens met behoud van kostbare nutriënten, zo gaven Schulte en Van Dijk op de tuinbouwzender aan. Met de nitrate recovery brachten zij bovendien een nieuw concept onder de aandacht, dat ervoor zorgt dat nitraat wordt teruggewonnen uit het lozingswater. "Hiermee spelen we in op de wet- en regelgeving rondom stikstofemissie in 2027."

Wil je meer weten over de innovatieve wateroplossingen van Van der Ende Groep? Luister de uitzending dan hier terug.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Biobased bouwen

Op 2 juni organiseerden Greenport West-Holland en SIGN een seminar over 'Biobased Bouwen & Huisvesten'. De...