Volledig kleurbehoud en hittebestendig

30-09-2020    10:19   |    Goedemorgen

Betrouwbare teelteigenschappen en non-stop aantrekkelijk bij de consument - deze twee belangrijke eigenschappen brengen de bolchrysanten Lively Red Bicolor en Lively Pink Bicolor van Dümmen Orange samen. Deze rassen maken deel uit van het vorig jaar gelanceerde merk Vitamum, dat een reeks positieve eigenschappen voor zowel telers als de markt benadrukt.

Bolchrysanten uit het Vitamum-assortiment worden vooral gekenmerkt door een makkelijke teelt. Ze zijn bovendien lang houdbaar en hebben een uitstekende kleurretentie. Hierdoor zijn de rassen bijzonder geschikt voor ruimere afzetperiodes. Vitamums winnen met hun compacte groei en grote, stralende bloemen in sterke en frisse kleuren in een mum van tijd de harten van consumenten. Voor telers staan vooral de betrouwbare en uniforme eigenschappen van de specifieke assortimenten voorop.

De Vitamums staan voor een exclusief assortiment van interessante nieuwe en bewezen rassen. Veredelaars hebben onder de Vitamum-vlag verschillende groepen samengesteld. Voorbeelden van deze 'families' zijn Homerun en Ditto. De rassen daarbinnen zijn steeds op elkaar afgestemd. Aan die families zijn verschillende bloeiperiodes gekoppeld, van half augustus tot eind september. Dit heeft een groot voordeel voor telers: zij kunnen uit een omvangrijk assortiment individuele rassen kiezen, of rassen uit de verschillende families bijeenbrengen om precies op het eigen teeltschema aan te sluiten. Met Vitamum-bolchrysanten zijn ook uitstekend kleurrijke mixen samen te stellen, zoals de Confetti Garden Party-mixen. De telers profiteren bovendien van het feit dat Vitamums synoniem zijn voor sterke, gezonde en innovatieve rassen met betrouwbare genetica. Het uitgangsmateriaal is ziekteresistent en absoluut uniform, ook is er aanvullend marketingmateriaal beschikbaar.

Lively Red Bicolor schittert in sprankelend oranje en rood. De bloemen van Lively Pink Bicolor fascineren met hun licht- en donkerroze schakeringen. De twee rassen zijn het resultaat van een sterke investering in mutatieveredeling - en zijn zelf mutaties van elkaar. Volgens de productmanagers zijn het zelfs de beste tweekleurige bolchrysanten op de markt. De rassen zijn geschikt voor alle potmaten en voor zowel verduisterde als normale teelt, onder glas of buiten. En zoals alle Vitamum-rassen, kenmerken ze zich natuurlijk doordat ze hun kleuren bijzonder goed behouden. De productmanagers zijn dolenthousiast over de intensiteit en frisheid van de bloemenkleur!

Rassen die voortkomen uit mutatieveredeling zijn ideaal voor unieke series die worden gekenmerkt door sterke, heldere kleuren en gelijke reactie- en bloeitijden. Het voordeel voor de klant is duidelijk: een nauw bloeivenster en uniforme afzetperiode zijn gegarandeerd, aldus Dümmen Orange.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Perfecte Chrysant

Gisteren is de nieuwe teelt gestart voor het project 'Met LED naar een Perfecte Chrysant', laat Delphy op...