
Code oranje vanwege hagel en zware wind
Het KNMI heeft voor vrijdagmiddag code oranje afgekondigd in Zuid-Limburg. Het weerinstituut waarschuwt voor...
Het Voedseleducatie Platform (VEP) is een Publiek-Private Samenwerking waarin WUR met bedrijfsleven, overheid, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerkt aan objectieve educatie over voedsel en voeding aan kinderen. Eten, proeven, voelen, ruiken en kijken staat centraal binnen het programma. Kinderen leren waar hun eten vandaan komt en ze ervaren dat gezond en lekker eten bij elkaar passen.
Wageningen University & Research verzorgt vanuit het VEP de lesprogramma’s Smaaklessen en Smaakmissies met onder meer het Voedingscentrum, Jong Leren Eten, de Gezonde School en bedrijven. Ook doen meer dan honderd regionale partners mee, zoals koks, diëtisten, boeren en partners vanuit het groene onderwijs.
Nieuwste ontwikkelingen
Met het aansluiten van deze nieuwe partners zullen twee projecten binnen het platform een extra impuls krijgen. Zo zal Lidl Nederland het landelijke event Kok in de klas ondersteunen met boodschappenpakketten. Bij Kok in de klas gaan koks uit heel Nederland samen met kinderen in de klas koken om nieuwe smaken en producten te ontdekken. Met Boerderijeducatie Nederland zal het excursieaanbod en belevend leren voor scholen verder doorontwikkeld worden. Daarbij staat de kwaliteit van de excursies, de combinatie met educatie en het zoeken van excursies centraal.
Ook de huidige VEP partners werken in 2022 aan het gezamenlijk doel om kinderen tussen de vier en twaalf jaar voedselvaardig te maken. Een van de nieuwste plannen is het ontwikkelen van een thuisportaal waar jongeren, eventueel met hun ouders, zelf aan de slag kunnen gaan met het leren over voedsel.
Objectief onderwijs samen met bedrijven
In deze Publiek Private samenwerking ontwikkelt Wageningen University & Research alle lesmaterialen. Een onafhankelijke Raad van Toezicht en een Toetsingscommissie waken over het beleid, de onafhankelijkheid en inhoud van de materialen. Alle leden committeren zich aan deze gedragscode. Daarmee gaan ze akkoord met de kwaliteitsnormen, de eenduidige en non-branded communicatie over voedseleducatie-activiteiten en objectiviteit. Het lesmateriaal gaat alleen in op de Schijf van Vijf en bevat geen product- en merkpromotie. Bedrijven dragen in de samenwerking bij met financiële steun, maar ook met non-branded materialen voor scholen, goede ideeën en met hun netwerk.
Het KNMI heeft voor vrijdagmiddag code oranje afgekondigd in Zuid-Limburg. Het weerinstituut waarschuwt voor...
Het was volle bak op het eerste fysieke EnergiekEvent sinds drie jaar, waarvoor Delphy IC en Wageningen UR hun...
In een nieuwe vlog gaat voorzitter Adri Bom-Lemstra in op het rapport over huisvesting van arbeidsmigranten...
Sundaville viert 20-jarige jubileum 20-05-2022 10:24 |
'Verantwoord naar groener schema' 20-05-2022 10:12 |
Makeover voor Floribikes... 20-05-2022 10:08 |
Zomerse energie in nieuw seizoensmagazine 20-05-2022 10:07 |
AGRICO gebruikt data voor teeltmaximalisatie 20-05-2022 10:04 |
Minder uitval in gerberateelt dankzij nanobubbles 20-05-2022 10:00 |
Instagram: Welkom in Nieuwkoop 20-05-2022 09:58 |
Opnieuw meer mensen met betaald werk 20-05-2022 09:56 |
Nieuwe directeur Plant Sciences Group WUR 20-05-2022 09:46 |
Neerwaartse prijsdruk door omslag naar mild weer 20-05-2022 09:44 |
Reacties (0)
Er zijn nog geen reacties