Vier de Vriendschap!

27-10-2021    10:03   |    Goedemorgen

Vriendschappen in Nederland een impuls geven. Daar maakt Stichting Vier de Vriendschap zich sterk voor. Deze onafhankelijke stichting, opgericht in het kader van het 100-jarig bestaan van bloemenspecialist Fleurop, brengt het belang van vriendschappen onder de aandacht door middel van kennisuitwisseling, voorlichting, toegepast onderzoek en het organiseren van activiteiten die vriendschappen bevorderen.

Hoogtepunt van het werk van de stichting is de viering van Nationale Vriendschapsdag, dit jaar op woensdag 3 november. Na de aankondiging in mei is de stichting nu officieel en op volle kracht aan de slag.

Meer bewustzijn over vriendschap
Vriendschappen zijn onmisbaar, maar worden vergeleken met andere relaties nog weleens onderschat. Stichting Vier de Vriendschap wil Nederlanders laten inzien hoe rijk ze zijn met de vriendschappen die ze hebben, door stil te staan bij de waarde van vriendschap. “Vriendschappen overbruggen leeftijden, generaties, culturen, landsgrenzen en geloven. Vriendschappen brengen je daarmee letterlijk verder. Ze maken de wereld een stukje mooier”, laat Milène Tromp, bestuurslid van Stichting Vier de Vriendschap weten. Uit onderzoek blijkt dat mensen met vrienden minder stress hebben, minder depressies ervaren, gezonder leven en tot wel zeven jaar langer. “Belangrijk dus dat we ons voor vriendschappen inspannen.”

Onderzoek: ‘Hoe vriendschapt Nederland?’
De stichting doet momenteel een onderzoek naar vriendschappen getiteld ‘Hoe vriendschapt Nederland?’. Daarmee wil de stichting in kaart brengen hoe het gesteld is met vriendschappen in ons land. Milène vervolgt: “Zodat we straks gericht aan de slag kunnen met onze activiteiten. We verwachten de resultaten van het onderzoek begin november te kunnen presenteren.” Het bestuur van de stichting wordt gevormd door voorzitter Laurent Vollebregt en bestuursleden Hans van Hooren en Milène Tromp. In het comité van aanbeveling zit Prof. Dr. Beate Völker, die wetenschappelijk onderzoek doet naar vriendschap en sociale cohesie. Zij zal zich de komende tijd inspannen om het comité uit te breiden met meer wetenschappers en experts.    

Nationale Vriendschapsdag
Hoogtepunt van het werk van de stichting is de viering van Nationale Vriendschapsdag jaarlijks op de eerste woensdag van november. Een dag waarop Nederlanders geïnspireerd worden om hun vriendschappen te koesteren, nieuw leven in te blazen en te vieren. Dat wil de stichting doen samen met partners en sponsors. De eerste Vriendschapsdag vindt plaats op woensdag 3 november 2021. Kijk voor meer informatie over dit initiatief op www.vierdevriendschap.nl.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hortispoor gelanceerd

Hortispoor is de nieuwe naam voor de vertrouwde lijn met sporenelementen van Van Iperen, aangevuld met een...