Veel werk in Engeland voor kassenbouwers door Brexit

28-01-2021    09:23   |    AD

Met de Brexit in aantocht zijn Engelsen vorig jaar massaal kassen gaan neerzetten om hun eigen groenten te verbouwen. Dat leverde veel werk op voor Westlandse kassenbouwers en de verwachting is dat dat nog wel even doorgaat aan de overkant van de Noordzee, meldt het AD. "Engeland is écht een groeimarkt."

De Brexit brengt dus niet alleen maar ellende, zo blijkt. Mede doordat het Verenigd Koninkrijk zich afkeerde van Europa, is de Nederlandse uitvoer van materialen voor kassen in 2020 enorm gestegen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft met Wageningse onderzoekers van de WUR de Nederlandse export geanalyseerd over 2020 en bij landbouwgerelateerde goederen sprong de uitvoer van kasmaterialen naar het Verenigd Koninkrijk eruit.

Het zou gaan om een groei van 281 miljoen naar 342 miljoen euro. "Het gaat hier met name om een sterke toename van de export van kasmaterialen. Dit hangt mogelijk samen met Brexit en de Britse angst om te afhankelijk te worden van de import van agrarische goederen na Brexit", zo schrijven CBS en Wageningen.

Lees hier meer


(Foto: Havecon)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuwe branding Koppert

Met trots presenteert Koppert Biological Systems haar nieuwe logo en nieuwe branding. "Koppert is sinds haar...