Vega-optie in 'Kies Ik Gezond'-app

22-10-2018    15:40   |    Goedemorgen

Bijna de helft van de Nederlanders probeert minder vlees of vis te eten. Dit heeft het Voedingscentrum onderzocht. Een groot deel van deze minderaars en vegetariërs wil geholpen worden bij het herkennen van vlees of vis in een product. Het Voedingscentrum speelt in op deze behoefte met de nieuwe vega-optie in de ‘Kies Ik Gezond?’-app.

Van de ruim duizend ondervraagde mensen gaf 46 procent aan te proberen minder vlees of vis te eten. Daarnaast zegt zo’n 3 procent geen vlees te eten, 2 procent geen vlees en vis en 1 procent geen vlees, vis of bijproducten van het dier. In de app is dus nu ook te zien wat vegetarisch is en wat niet. 

In de app zijn de voedingswaarden en ingrediënten te zien wanneer de streepjescode van een product wordt gescand. Er kan ook op product worden gezocht door een productnaam in te typen of te bladeren door productcategorieën.

"Dat veel mensen proberen minder vlees te eten is mooi, want de overgang naar een meer plantaardig eetpatroon is beter voor ons klimaat. Vlees is namelijk verantwoordelijk voor ongeveer 10 procent van de totale uitstoot van alle broeikasgassen", zegt Corné van Dooren, expert duurzaam eten bij het Voedingscentrum


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Jongeren in de kas

De glastuinbouwsector doet er alles aan om jongeren in de kas te krijgen én te houden. Het project Go Go Greenhouse is een van de nieuwste...