Veel bezoekers bij Selecta’s Magic Stars events

20-11-2018    09:01   |    Goedemorgen

De Selecta one Magic Stars tours in Nederland en Denemarken werden vorige week dinsdag 13 november gehouden. Het evenement rond de Poinsettia was opnieuw goed bezocht.

In Nederland namen meer dan 100 geinteresseerde mensen deel aan de tour. De bezoekers waren niet alleen Nederlandse kwekers, maar ook kwekers uit Ierland, Schotland, Italië, Rusland, Japan en Zuid-Korea. De eerste stop van de tour was de Kwekerij Stals in Ell, dat in 2018 was uitgeroepen tot beste ondernemer van de gemeente Leudal. Het bedrijf kweekt de Poinsetta in 13 cm potten, grotendeels voor de Britse markt. Na een welkomstpraatje door Maruice Stals, gaf een vertegenwoordiger van Koppert uitleg over de biologische manier van kweken van de Poinsettia. Daarnaast sprak Intergreen over de Britse markt en de mogelijke gevolgen van de Brexit. De bezoekers hadden ook de mogelijkheid om de kas te bekijken en kregen een rondleiding van Maurice Stals. 

De tour ging verder bij Kwekerij van Vegchel in Horst. De bezoekers konden zien hoe het bedrijf de Selecta one Poinsetta Christmas Feelings® kweekt in 10,5 cm potten. Nico van Vegchel beantwoordde vragen. 

De laatste stop was Handelskwekerij Gevers Planten. Zij gaven de bezoekers inzicht in hun automatisering, waar Codema de lead in had. De bedrijven Iso Group, TTA en Martin Stolze legden uit hoe zij hun kennis van automatisering hebben toegepast in deze kwekerij. Alex Gevers vertelde over alles wat er in de kwekerij te zien was. De focus lag hier ook op de Selecta one’s Poinsettia soorten: de bekende Christmas Feelings® en Christmas Beauty en de nieuwe Christmas Break. 

Het Selecta one Magic Stars event in Denemarken werd gehouden bij FloriPartner. Naast een uitgebreide show van het Selecta Poinsettia assortiment, kregen de klanten veel technische informative. De bezoekers leerden alles over de Selecta one Poinsettia series en konden in gespreken met het Selecta one team en de FloriPartner medewerkers. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Jongeren in de kas

De glastuinbouwsector doet er alles aan om jongeren in de kas te krijgen én te houden. Het project Go Go Greenhouse is een van de nieuwste...

Doe mee met HortiSoccer

De oranjekoorts loopt op in Nederland en ook in de tuinbouw stijgt het kwik als het gaat over het aanstaande WK. Op 7 juni gaat het WK...