Vanmiddag weer een nieuwe EAT THIS!

Vanmiddag weer een nieuwe EAT THIS!

World Horti Center en NethWork nodigen thought leaders uit om hun visie over de toekomst van duurzame voedselproductie te delen via de webinarserie EAT THIS! Vandaag, op woensdag 3 jui is Dave Chen, CEO of Equilibrium te gast.

De laatste paar jaar investeerde private equity firm Equilibrium al meer dan 100 miljoen USD in tuinbouwprojecten en voor de komende vijf jaar wil het bedrijf nog eens 2 miljard USD investeren. Equilibrium werkt met toonaangevende tuinbouwproducenten als de Houweling's Group en duurzaam investeren is de kern van hun ondernemerschap.

Vorige week was Dave Chen reeds te zien in gesprek met hoofdgast Henry Gordon Smith, managing director van Agritecture, geboren in Hong Kong en woonachtig in New York. Hij ging in zijn boeiende betoog verder op de visie van Meiny Prins: de noodzaak van voedselproductie in steden. Zijn boodschap: 'Toepassing van tuinbouw in en rond steden is onomkeerbaar en zal bestaan uit combinaties van oplossingen, gebaseerd op meerdere waarden; er is géén one-size-fits-all antwoord'.  Hierbij is niet alleen de opbrengst per m2 leidend; ook de betekenis van groen voor de stad en haar inwoners speelt in toenemende mate een rol.

Dave Chen deelde deze visie volledig en gaf aan dat de coronacrisis de ontwikkeling naar voedselsystemen gebaseerd op korte(re) ketens, resilience en gericht op de regio alleen maar zal versnellen Deze ontwikkelingen gaan grote invloed hebben op de toekomst van tuinbouw.

Over de betekenis van deze veranderingen voor de Nederlandse tuinbouw waren Henry en Dave duidelijk: Nederlandse bedrijven leveren kwaliteit en kennis, maar richten zich (teveel) op conservatieve oplossingen. De huidige veranderingen gaan zo snel; dit vereist een 'open mind'. Daarbij is het aantrekken en opleiden van talenten met verschillende achtergronden en competenties cruciaal.

Dave Chen zal zijn toekomstvisie vanmiddag om 16.00 uur verder toelichten. Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan in via deze link. Alle vorige edities van EAT THIS! webinars kunnen overigens worden teruggekeken via www.worldhorticenter.nl/en/eat-this

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v