Vakbezoekers verheugen zich op de IPM Essen 2021

30-09-2020    10:04   |    Goedemorgen

De groene branche heeft de IPM Essen nodig als communicatieplatform – in het bijzonder in uitdagende tijden, zoals tijdens de Covid19-pandemie. Dat bevestigden reeds circa 900 exposanten met hun toezegging om op de aanstaande gerenommeerde wereldbeurs van de tuinbouw van 26 tot en met 29 januari 2021 aan de Messe Essen deel te nemen.

De exposanten zowel als de vakbezoekers zien ernaar uit om de beurs live mee te maken. Hun behoefte aan informatie is net zo groot als hun wens om na langere tijd weer persoonlijk met de zakenpartners
gesprekken te voeren en nieuwe producten te ervaren. Het hygiënebeschermingsconcept van de Messe Essen zorgt daarbij voor een ontspannen en vooral veilig beursbezoek. Een leidraad voor de bezoekers biedt in één oogopslag een overzicht van de eenvoudige gedragsregels.

De IPM Essen staat ook in 2021 voor groene innovaties zonder digitale filter. Hoe belangrijk het live platform voor de tuinbouwsector is, toont de grote vraag van de vakbezoekers aan. “Vanuit de optiek van de tuincentrumexploitant is de IPM Essen de belangrijkste beurs voor trends in de tuinbouw. Juist nu er een enorme vraag naar het plantenassortiment is en het tuinieren door de coronacrisis nog aantrekkelijker is geworden, is het des te belangrijker om informatie in te winnen over nieuwe producten. De Messe Essen gaat zeer verantwoordelijkheidsbewust met de onderwerpen Hygiëne en Infectiebescherming om. Wanneer we een paar regels in acht nemen, zullen we opnieuw een levendige IPM Essen vol innovaties meemaken”, beveelt Martina Mensing-Meckelburg, voorzitter van de raad van
bestuur van Verband Deutscher Garten-Center e. V. – VDG, het beursbezoek aan.

John Herbert, algemeen secretaris van de European Retail Association, deelt zijn mening: “De IPM Essen is zonder twijfel één van de meest innovatieve en inspirerende beurzen ter wereld. Daarom verheugen we ons erop dat deze in januari plaatsvindt en hebben we het volste vertrouwen erin dat het hygiëneconcept van de Messe Essen aan de hoogste normen voldoet. Na een uiterst lastig jaar wensen onze leden dat ze zoveel mogelijk kunnen terugkeren naar de normale gang van zaken en zijn ze graag bereid om eenvoudige hygiëneen afstandsregels te volgen.”

Wat er precies bij het beursbezoek in acht moet worden genomen, kan in de actuele hygiëneleidraad voor bezoekers worden nagelezen (pdf-download onder www.ipm-essen.de). Deze is gebaseerd op de momenteel geldige coronabeschermingsverordening van de deelstaat Noordrijn-Westfalen. “We informeren onze bezoekers zo transparant en uitgebreid mogelijk over onze beschermingsmaatregelen. Al onze bezoekers ontvangen samen met het ticket ook onze nieuwe hygiëneleidraad. In eenvoudige bewoordingen: de bezoeker leest hoe ze zich moeten gedragen om veilig aan de IPM Essen te kunnen deelnemen. Deze instructies zijn ook overal op het beursterrein aanwezig. Tegelijkertijd is een groot
team scouts als contactpersonen beschikbaar en letten ze erop dat de regels worden nageleefd”, zegt Oliver P. Kuhrt over het volgende evenement. “Wanneer iedereen zich daaraan houdt, ben ik ervan overtuigd dat onze exposanten en bezoekers zoals gewoonlijk hun zaken kunnen doen.”

Ticketverkoop alleen in de onlineshop
De ticketshop van de IPM Essen wordt eind november geopend onder www.ipmessen.de. De entreekaarten kunnen uitsluitend online worden gekocht. De bezoekers registreren zich en beslissen direct bij de aankoop op welke dag ze de beurs willen bezoeken. Ook tegoedbonnen kunnen uitsluitend in de online ticketshop worden ingewisseld tegen een dagkaart op datum. Met deze registratie is het naadloos mogelijk om contactpersonen in geval van een infectie op te sporen. De dagkassa's komen te vervallen. De binnenkomst vindt contactloos plaats. De vakbezoekers hoeven zich geen zorgen te maken dat het ticketcontingent onvoldoende zou zijn. De stand van vandaag is dat 15.000 bezoekers per dag op het terrein van de IPM Essen mogen verblijven – een aantal dat hoger is dan alle bezoekersaantallen in de afgelopen jaren.

Een gepland bezoek is niet alleen efficiënt, maar helpt ook om de samenkomst van personen op de stands te regelen. De beursplanning is zeer comfortabel met de tool “Mijn beurs” die via de website en de IPM-app kan worden gebruikt. Hier kunnen vooraf checklists worden opgesteld en afspraken met exposanten worden gemaakt.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Perfecte Chrysant

Gisteren is de nieuwe teelt gestart voor het project 'Met LED naar een Perfecte Chrysant', laat Delphy op...