Telers oranje paprika willen naar hoger marktaandeel

16-04-2018    10:09   |    Levensmiddelenkrant/AgriHolland

Vijftien jaar geleden bundelden de Nederlandse telers van de oranje paprika zich in De Oranje Paprikavereniging. Daar steken ze de koppen bij elkaar als het gaat over de beste rassen, maar ook om bijvoorbeeld PR en promotie. Want volgens hen is het marktaandeel van de oranje paprika nog veel te klein, meldt de Levensmiddelenkrant.

In Nederland wordt op circa 1.400 hectare paprika's geteelt. Daarvan is circa 100 hectare op 13 bedrijven bestemd voor voor oranje paprika's. De Oranje Paprikavereniging roept retailers op om meer oranje paprika’s in het schap te leggen. De oranje paprika bevat drie keer meer vitamine C. Daarnaast is deze paprika door de zoete en milde smaak geschikt voor ouderen die andere varianten te heftig vinden en lusten ook kinderen de oranje groente graag.

De oranje paprika is volgens paprikakweker Wim Hermans ook een uitstekende vervanger voor de groene paprika in de bekende stoplichtverpakking. Van oudsher wordt dit als een budgetproduct gezien doordat de groene, eigenlijk half rijpe, paprika goedkoper is. In praktijk halen klanten deze vaak uit de verpakking om hem vervolgens in de winkel achter te laten. De oranje paprika is dan wel iets duurder, maar wordt veel hoger gewaardeerd dan de groene.

Om het marktaandeel van de oranje paprika te vergroten, wil Oranje Paprikavereniging eerst dat de vraag omhoog gaat, en daarna pas het aanbod. Dat wordt gedaan door retailers te enthousiasmeren, maar zeker ook de consument. Dit jaar zoekt men de samenwerking met onder meer foodbloggers om via hun netwerk consumenten te bereiken, te informeren en te inspireren met lekkere recepten. Ook worden er workshops aan basisschoolleerlingen gegeven.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws