Snoep van gered fruit

Snoep van gered fruit

ACTUEEL HORTI THEMA - Koprol in Utrecht maakt Rollies van fruit dat anders in de verbrandingsoven beland. Met dit fruit is helemaal niks mis. Misschien heeft een appel een klein deukje, zijn de bosbessen wat kleiner dan gemiddeld, of is de banaan iets rijper dan we gewend zijn. Maar lekker smaken ze nog zeker, zo laten de initiatiefnemers weten.

"Door dit fruit te koken, blenden en drogen ontstaat er een soort snoep. Snoep van 100% fruit dus. Niks minder, niks meer. Dat betekent dat het eten van onze Rollies een positieve impact heeft op het voedselsysteem én op jezelf", aldus het team van Koprol

De Koprollers bestaan uit vijf jonge Utrechters die op een gezellige, leuke en lekkere manier de wereld een stukje mooier willen maken. Allemaal om onze eigen redenen, maar stuk voor stuk super gemotiveerd om het voedselverspillingsprobleem aan te pakken.

"Wij werken aan een wereld zonder voedselverspilling. Door het verkopen van producten van gered fruit dragen wij hier rechtstreeks aan bij. Het oplossen van dit probleem kunnen wij natuurlijk niet alleen, daar hebben wij jullie voor nodig. Wij leggen, door middel van onze Rollies, een groot probleem bloot: honderden kilo's verspild fruit. We laten je zien dat er nog zoveel mee gedaan kan worden en hopen je te inspireren om zelf ook actie te ondernemen! Door bijvoorbeeld niet gelijk die overrijpe banaan weg te gooien, maar hier een lekkere bananencake van te bakken. Als wij het kunnen, kan jij het ook!

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v