Schorre May verliest opnieuw Brexit-deal

13-03-2019    09:50   |    Goedemorgen

Met schorre stem legde Britse premier Theresa May uit dat het allemaal geen succes gaat worden zo, met de Brexit. Haar nieuwe plan werd, net als het eerste, weggestemd door het parlement.

Over zestien dagen vindt de Brexit plaats. Sowieso, of er nu wel of geen plan goedgekeurd wordt door de Britten. Er vinden nog twee stemmingen plaats in het Lagerhuis. Vandaag wordt gestemd of de Britten de EU sowieso willen verlaten zonder akkoord. Dat gebeurt waarschijnlijk niet. Morgen wordt er nog gestemd of er uitstel van de Brexit gevraagd gaat worden aan de EU. Als dat gebeurt, moet er weer een nieuw Brexit-plan op tafel komen, maar momenteel is vooral duidelijk dat de leden van het Lagerhuis geen coherent en gezamenlijk idee hebben van hoe de Brexit er uit zou moeten zien.

Het hinderlijke van de hele situatie is uiteraard dat intussen allerlei ondernemers en belanghebbende maatregelen aan het treffen zijn. Zelfs twee weken van tevoren moet er nog uitgegaan worden van diverse scenario's, wat extra kosten met zich meebrengt. Het zou een stuk praktischer zijn als duidelijk was wat er ging gebeuren, zodat iedereen daar efficiënt maatregelen voor kan treffen. Maar tot nu is alles rondom de Brexit vooral niet praktisch gebleken.

Lees meer over de mogelijke scenario's bij de NOS.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Jongeren in de kas

De glastuinbouwsector doet er alles aan om jongeren in de kas te krijgen én te houden. Het project Go Go Greenhouse is een van de nieuwste...

Doe mee met HortiSoccer

De oranjekoorts loopt op in Nederland en ook in de tuinbouw stijgt het kwik als het gaat over het aanstaande WK. Op 7 juni gaat het WK...