Samenwerking Codema, Klasmann-Deilmann, Maan

21-04-2021    10:07   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - De biologisch afbreekbare stek- en zaaiplug Growcoon, is uitermate geschikt voor hydroponics teelttechnieken, zoals goten- en drijversystemen. Samen met Klasmann-Deilmann en Maan Biobased Products werkt Codema aan een optimale Growcoon–oplossing voor het eigen CMGS-systeem.

De biologisch afbreekbare stek- en zaadplug Growcoon, bewijst zichzelf al enige tijd in hydroponic-teeltsystemen. Met name bij de teelt van kruiden en bladgewassen draagt het groeimedium bij aan een goed eindproduct. De ontwikkeling van de Growcoon gaat door. Het doel is een plug met verminderde hoeveelheid substraat in hydroponics. Hiervoor vinden testen plaats bij The Green East in Raalte, een groene campus waar men werkt aan de circulaire economische toekomst van de agri- en foodbusiness.

CMGS-systeem van Codema
Als producent van het CMGS-systeem, werkt Codema graag mee aan de doorontwikkeling van het duurzame groeimedium, de Growcoon. "Naast teelt technische aspecten, kijkt men bij The Green East ook naar een optimale prijs/kwaliteit verhouding. Een goed rendement telt ook", aldus Roeland van Dijk – Sales Manager bij CODEMA. "Wij zijn blij met dit onderzoek. De eerste resultaten op de goten zijn veel belovend. Voor onze klanten spelen veel aspecten een rol. Verhogen van de productiviteit en kwaliteit van het gewas, maar ook besparing van water en meststoffen wegen mee. Vanuit onze kennis en ervaring geven we graag input. Op die manier zorgen werken we samen aan een optimale combinatie die daarbij bijdraagt aan een circulaire economie van de tuinbouwsector."

Maan Biobased Products is de ontwikkelaar en producent van de Growcoon, de biologisch afbreekbare stek- en zaaiplug, die de plant volgens de ontwikkelaars 'optimale ruimte geeft om op natuurlijke wijze te groeien'. Growcoon werd in 2015 gelanceerd en past in de specialisatie van Maan in Smart Biodegredable Products.
De Growcoon is wereldwijd exclusief verkrijgbaar bij Klasmann-Deilmann, de internationale partner voor de Growcoon. Een belangrijke afspraak binnen de samenwerking is dat de Growcoon in combinatie met ieder gewenst substraat is in te zetten.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws