RoboCrops in WHC

19-05-2022    10:05   |    Goedemorgen

Tot en met vandaag organiseren FME, World Horti Center en InnovationQuarter het jaarlijkse evenement RoboCrops. Dit evenement is voor wereldwijde innovatieve bedrijven in de tuinbouw en hightech. Ze komen samen om actuele uitdagingen en potentiële hightech oplossingen te vinden en te verbinden.

RoboCrops wil meer toepassingen van robotica in de tuinbouw stimuleren en innovatie versnellen. Het programma bestaat uit een dag die in het teken staat van wat er nu mogelijk is; een dag die inspireert en verbindt over wat straks mogelijk is en een hackathon.

Gisteren lag de focus op ontwikkelingen in de glastuinbouw die (bijna) commercieel verkrijgbaar zijn. Ontwikkelaars van kasrobots konden hun state-of-the-art oplossingen pitchen. Gearbox, PATS, Priva, VDL ETG, Certhon - DENSO, Sobolt, Blue Radix en HortiKey deden dit dan ook.

Vandaag staat in het teken van oplossingen die meer tijd nodig hebben om te ontwikkelen. Denk aan het samenbrengen van alle verschillende databronnen en technologieën binnen een tuinbouwbedrijf. Topsprekers van: Wageningen University & Research, TU Delft en TU Eindhoven spreken over onderwerpen als systems engineering, Digital Twins en Cyber ​​Physical Systems. Ook ontwikkelaars van kasrobots zijn deze dag welkom als ze willen meepraten over toekomstige ontwikkelingen, nieuwe systemen en businessmodellen. Ook robotbouwers zijn op deze dag aanwezig met een stand.

Registreren voor het event kan via de site van WHC. Een dag kost € 150,- om deel te nemen. Om een ​​goede balans van deelnemers te garanderen, is vooraf inschrijven vereist. Deelname is pas definitief na bevestiging. Deze netwerkactiviteit wordt medegefinancierd door de MIT-subsidieregeling TKI MKB-versterking via de TKI HTSM.Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: HeroFestival

Vorige week vond het HeroFestival plaats op een bijzondere locatie in Purmerend. Paprika Tasty Radio was erbij...

Support van Caroline

Caronline van der Plas van de BBB laat boeren op Instagram weten achter hen te staan in de strijd voor...