Ranking the Grower terug als verkiezing

13-06-2019    10:00   |    Goedemorgen

De telersverkiezing Ranking the Grower komt terug. Het oorspronkelijke format wordt opgepakt nadat initiatiefnemer KAS Magazine de afgelopen twee jaar een kennisquiz onder die naam had georganiseerd. Tijdens GreenTech werd de inschrijving van de 10e editie officieel geopend.

Uitgever Jacco Strating van KAS Magazine maakte het nieuws gisteren bekend tijdens de Holland Middag op GreenTech. KAS organiseert Ranking the Grower sinds 2010, waarmee alweer de tiende editie zal plaatsvinden. Om die mijlpaal te vieren en in het kader van eveneens 10 jaar KAS, zal Ranking the Grower terugkeren naar het oorspronkelijke concept waarbij telers worden 'gerankt' op basis van specifieke kwaliteiten. Deelnemers vullen een uitgebreide vragenformulier en worden beoordeeld door een vakjury. Tijdens het Ranking the Grower Event worden de winnaars vervolgens in de spotlights gezet. 

Meest ondernemende telers
"De afgelopen twee jaar hebben we dit concept losgelaten omdat we Ranking the Grower een nieuwe impuls wilden geven. In plaats van een verkiezing vond een pubquiz plaats waarin we de tuinbouwkennis van telers testten. Op veler verzoek keert de verkiezing nu toch weer terug. We gaan daarom op zoek naar de meest ondernemende telers per gewasgroep", aldus Strating, die aangeeft dat de inschrijving per direct is geopend.

Aanmelding gestart
Telers kunnen zichzelf aanmelden voor deelname, maar mogen ook worden voorgedragen door anderen. "We zijn op zoek naar ondernemers die uitblinken op gebied van ondernemen, duurzaamheid, energiemanagement, marketing of innovatie, automatisering, etc. Iedereen kan meedoen, ongeacht de grootte van het bedrijf en het mooie is ook dat iedereen straks op het podium kan staan. Deelnemers vullen een vragenlijst in en doen daarmee een pleidooi voor zichzelf. Een vakjury stelt de uiteindelijke ranking samen."

Winterevent
Zoals gezegd zal de uitslag bekend worden gemaakt tijdens het Ranking the Grower Event. Wanneer dat event precies plaatsvindt, is nog niet bekend. Wel maakte KAS bekend dat Ranking the Grower een winterevent wordt. "We gaan van de strandtent naar de sneeuw en dus zal het evenement niet meer in de zomer, maar in de winter plaatsvinden. Wanneer dat is, maken we later bekend. Maar het belooft heel bijzonder te worden omdat we ook de 10e editie van Ranking the Grower en het 10-jarige jubileum van KAS vieren. We hopen dus op veel deelnemers dit jaar!"

Ben jij of ken jij de meest ondernemende teler? Stuur je naam en contactgegevens dan naar info@spam-protectkasmagazine.nl en de organisatie neemt binnenkort contact met je op. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister KAS Live! terug

Gisteren de uitzending van KAS Live! op Paprika Tasty Radio gemist? Je kunt 'm nog een keer rustig...