Plukon neemt Fresh Care Convenience over

13-01-2020    09:16   |    AgriHolland

De Plukon Food Group en de Staay Food Group hebben een principeovereenkomst hebben gesloten voor de overname van 51 % van de aandelen van groenteverwerker Fresh Care Convenience in Dronten (FCC) door Plukon. Het voornemen is dat Plukon uiterlijk binnen 3 jaar tijd de overige 49% van de aandelen gaat verwerven.

Plukon is vooral bekend als een grote Europese speler op het gebied van pluimveevles maar heeft sinds 10 jaar ook een verse maaltijdenfabriek in Wezep. De samenwerking met FCC past bij de ambitie van Plukon om verdergaand te willen investeren in kennis van groenteketens en groenteverwerking.

Vanuit de product/markt combinaties zijn beide bedrijven complementair. FCC heeft een sterke positie op de Duitse retailmarkt. Het grootste assortiment bestaat uit vers gesneden groenten, groentemixen en maaltijdsalades. Plukon heeft een intensieve samenwerking met een grote Nederlandse retailer voor gemaksmaaltijden zoals stoommaaltijden, wokschotels en maaltijdsalades.

Plukon Food Group is een grote speler in kip- en maaltijdconcepten in Europa. De Groep heeft in Nederland 5, in België 3, in Duitsland 5, in Polen 1 en in Frankrijk 4 productie vestigingen. In de Groep werken in totaal meer dan 5.500 mensen. De omzet van Plukon is circa 1,8 miljard euro.

FCC is een grote speler in de productie en verwerking van verse groente en fruit tot mixen, maaltijdcomponenten en maaltijd salades. De afzetmarkten zijn met name Duitsland, Nederland en Denemarken. In de productie locatie in Dronten werken in totaal circa 400 medewerkers. De omzet van FCC is circa 78 miljoen euro.

(Foto: Staay Food Group)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws