VB Projects helpt Atlético Madrid

08-09-2017    08:06   |    AD

VB Projects uit De Lier heeft een aansprekende klus afgerond. Niet bij een tuinbouwbedrijf, maar in het voetbalstadion Atlético Madrid. Maar liefst 33 kilometer aan verwarmingsslangen zorgen nu dat het gras goed groeit in het stadion.

Dat meldt het AD. De installatie van de veldverwarming in het imposante Wanda Metropolitano stadion is onlangs opgeleverd en deze week wordt in de Spaanse hoofdstad keihard gewerkt om de graszoden te leggen. Over twee weken speelt Atlético Madridhaar eerste thuiswedstrijd in de Spaanse competitie.

Kassenbedrijf VB Projects werkte in dit project samen met Royal Verd. Met dit bedrijf werd al eerder zaken gedaan in Barcelona, waar de Westlandse onderneming ook veldverwarming heeft neergelegd.

Bij het systeem in Madrid wordt de meest moderne techniek gebruikt. De behoefte aan warmte op het veld is niet overal hetzelfde door de schaduw van het dak van het stadion. Het systeem herkent dit en kan hiervoor de verwarming van het veld in delen in- en uitschakelen. Dit spaart energie en geeft een gelijke temperatuurverdeling onder de grasmat. Hierdoor ontstaat een optimale groeitemperatuur voor de wortels van het gras.

Zo'n 33 kilometer aan verwarmingsslangen is in de lengterichting van het veld neergelegd en de hoofdleidingen lopen door naar de technische ruimte van het stadion, waar VB Projects over een maand de pompen gaat installeren. Het Lierse bedrijf gebruikt een eigen regelsysteem, maar op verzoek van de club kan deze regeling geheel of gedeeltelijk worden overgenomen door het beheersysteem van het stadion.

(Foto: Cruz y Ortiz Arquitectos)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Haast u langzaam

Een weblog van Jolanda Heistek. Zij is programmamanager bij Greenport West-Holland. Jolanda schrijft deze...