'Ontbreekt te veel aan perspectief'

'Ontbreekt te veel aan perspectief'

Desiree Olsthoorn, directeur bij OK Plant, kijkt met gemengde gevoelens naar de politiek en de landelijke overheid. Waar vaak oeverloos veel vergaderd wordt en zelden met bevredigend resultaat. "Wij zijn ondernemers en hechten sterk aan een goed ondernemersklimaat. Als ondernemer heb je perspectief nodig, maar dat ontbreekt in mijn ogen nog te veel."

Dat zegt ze in gesprek met KAS Magazine. "Wanneer je investeert in duurzaamheid, dan moet je er ook op kunnen rekenen dat je de tijd krijgt om dat terug te verdienen. Maar dan komt er ineens een ODE-belasting tevoorschijn. Allerlei belastingen maken het dus juist moelijker om duurzamer te worden. Dat is toch tegenstrijdig? Dat vind ik een slechte zaak."

Aan de ene kant zou Olsthoorn best de politieke arena willen betreden om daar haar ideeën in te brengen. Aan de andere kant weet ze dat de bureaucratie en het wispelturige van de politiek - 'vandaag naar links, morgen naar rechts' - haar totaal niet past. Wat dat betreft is ze blij dat Greenport West-Holland opstaat voor de belangen van de glastuinbouw. Zelf speelt zij geen actieve rol binnen het samenwerkingsverband, maar stelde onlangs wel graag haar locatie beschikbaar voor een Greenport-diner. "En ik heb een aantal persoonlijke contacten binnen die club die ik regelmatig bel of een appje stuur als ik met vragen zit. Vooral op het gebied van energie speelt er veel."

Lees het volledige interview in KAS Magazine of online

Bron: KAS Magazine

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v