Nieuwe Golf-adviseur DGD

Nieuwe Golf-adviseur DGD

Hans van der Beek treedt aan als Adviseur voor de Golf-regio bij stichting Dutch Greenhouse Delta (DGD). Hans van der Beek werkte hiervoor ruim 10 jaar als Landbouwadviseur voor de Landbouwraad in de Golf. Zijn standplaats was in Saudi-Arabië.

Van der Beek zal in zijn nieuwe positie bij Dutch Greenhouse Delta nieuwe coalities en samenwerkingsverbanden opzetten en bestaande samenwerkingen versterken. Van der Beek heeft een uitgebreid relatie-netwerk in de Golf-regio en hij heeft het afgelopen decennium veel publiek-private samenwerkingen opgestart. Met zijn ervaring en relationele vaardigheden in de Golf is hij een mooie aanwinst voor het team van Dutch Greenhouse Delta en haar partners. Van der Beek: ''Ik heb met veel plezier in de Golf gewoond en gewerkt en de Nederlandse land- en tuinbouw gefaciliteerd. Daarbij zijn mooie resultaten geboekt voor het Nederlandse bedrijfsleven en tegelijkertijd voor de verduurzaming van de sector in de Golf''.
Van der Beek over zijn nieuwe positie: "Het is een voorrecht om mee te werken aan een betere positie van de Nederlandse tuinbouwsector in de Golf, omdat ik geloof in de kracht van deze sector, maar ook omdat het wezenlijk bijdraagt aan het zo noodzakelijke terugdringen van overtollig watergebruik in de Golf. Daarnaast is er niets mooiers om bij te dragen aan de primaire voedselvoorziening.''

Grote vraag naar zelfvoorziening
De vraag naar zelfvoorziening en de productie van gezond, vers voedsel staat al jaren hoog op de agenda van verschillende landen in de Golf-regio. Die vraag naar - en consumptie van - vers voedsel zal door toenemende bevolkingsgroei, toerisme en verbeterde gezondheidszorg blijven toenemen. Hoogwaardige technologie, om het volume te verwerken, is daarom essentieel. Door een totaaloplossing te bieden, op het gebied van tuinbouwtechnologie, management (begeleiding) en kennisoverdracht, kunnen landen in deze regio worden geholpen meer zelfvoorzienend te worden.

Om '(glas)tuinbouw Nederland' beter te positioneren in de Golf is DGD in 2021 samen met de RVO een PIB gestart. PIB staat voor Partners for International Business en is een programma dat Nederlandse bedrijven in staat stelt hun internationale ambities te realiseren in een publiek-private samenwerking. De PIB voor de Golfregio kent momenteel 23 partnerorganisaties, die gezamenlijk diverse inkomende en uitgaande missies, en matchmaking en netwerk-events organiseren. Hans van der Beek zal tevens fungeren als coördinator van deze PIB, genaamd: NLHortiRoad2theGulf. Meer info over de PIB is hier te vinden.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v