Nieuw kassencomplex voor Rijk Zwaan in Tanzania

21-09-2018    09:18   |    Goedemorgen

De kas is ruim 43.000 vierkante meter en volgens een woordvoerder van Rijk Zwaan gaat het om een zogenoemde 'high tech foliekas'. Naast deze kas is nog een gebouw gerealiseerd dat samen met de nieuwe foliekas gebruikt zal worden voor de productie van zaden.

Het nieuwe kassencomplex staat in de stad Arusha, aan de noordkant van Tanzania, en zal door Rijk Zwaan gebruikt worden voor de zaadproductie van groenten. Een deel daarvan is speciaal voor de Afrikaanse markt ontwikkeld. Zo zijn er auberginerassen die specifiek voor Afrika ontwikkeld zijn. Deze rassen zijn langer houdbaar en zijn beter bestand tegen verschillende ziektes. En de de aubergines zijn beter van smaak.

Aan de rassen is gedurende tien jaar gewerkt op hun locatie in Tanzania. Marco van Leeuwen, de directeur van Rijk Zwaan, liet eerder al weten dat zijn bedrijf in Tanzania een voorbeeld is voor heel Afrika omdat hier specifieke rassen voor de bijzondere klimaatomstandigheden in dat werelddeel ontwikkeld worden.

Het nieuwe kassencomplex is ontworpen en gerealiseerd door onder meer Certhon uit Poeldijk en Van der Hoeven uit Den Hoorn. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws