Meld je online aan voordat je naar Duitsland reist

21-04-2021    10:18   |    Goedemorgen

Met ingang van 6 april is Nederland door de Duitse overheid aangewezen als hoogincidentiegebied. Dit vanwege de verslechterde coronasituatie. De Duitse overheid verplicht reizigers om zich via een Duitse website aan te melden voordat ze gaan reizen naar Duitsland. Tevens dienen reizigers te beschikken over een negatieve testuitslag. Voor grenswerkers en overige reizigers naar Duitsland heeft deze aanscherping gevolgen. Daarom zijn er voor deze groep een aantal uitzonderingen. Werkgeverslijn land- en tuinbouw volgt de situatie op de voet.

Glastuinbouw Nederland publiceerde op haar website de meest actuele informatie en de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Over een aantal praktische zaken is nog onduidelijkheid. Daarover wordt nader bericht als er meer duidelijk is.

Aanmeldplicht en uitzonderingen
Reizigers dienen zich voor de reis via deze website aan te melden. Grenswerkers die wekelijks meer dan één dag in Duitsland zijn, hoeven zich slecht één keer per week aan te melden. Reizigers op doorreis hoeven zich niet aan te melden. Zorg ervoor dat je door middel van bewijsstukken aan kunt tonen dat je onderweg bent. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een werkgeversverklaring. Reizigers die korter dan 24 uur in Duitsland verblijven, hoeven zich ook niet aan te melden. Dit geldt ook voor grenswerkers.

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws