Massale steun btw-petitie

08-03-2021    10:08   |    Goedemorgen

De petitie om de btw op groente en fruit te verlagen, van 9% naar 6%, is een groot succes. Onder de noemer #detijdisrijp zijn er na één week 40.000 handtekeningen verzameld.

Om ervoor te zorgen dat gezonde, verse producten voor meer mensen dagelijks toegankelijk worden, roept Marcel Huizing iedereen op te blijven tekenen op detijdisrijp.nl. Met alle handtekeningen trekt de algemeen directeur van Dirk van den Broek ná de verkiezingen naar de Tweede Kamer om de petitie te overhandigen. De tijd is rijp dat Den Haag in actie komt, zeker nu het onderwerp hoog op de agenda staat in de verkiezingsprogramma's.
 
De persoonlijke oproep van Marcel Huizing, algemeen directeur bij Dirk van den Broek, voor een lagere btw op groente en fruit sloeg bij veel Nederlanders aan: “De enorme hoeveelheid reacties in de dagen na mijn oproep was overweldigend. Blijkbaar zijn veel Nederlanders het met ons eens dat we samen zoveel mogelijk moeten doen om gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken. Ik hoop dat mensen de petitie blijven tekenen, want de tijd blijkt echt rijp!”
 
Toen de petitie rondging op social media en massaal getekend werd, bleek het onderwerp ook een ‘hot topic’ te worden in de verkiezingsdebatten. Programmapunten over groente en fruit staan op het menu bij veel partijen. Na de formatie is het dan ook tijd om de voornemens in praktijk te brengen: het moment voor Marcel Huizing om de petitie namens Dirk van den Broek en een hele grote groep Nederlanders aan te bieden.
 
Meedoen met de petitie kan dus ook nog steeds, want hoe meer handtekeningen, hoe sterker de boodschap. Kijk op www.detijdisrijp.nl en deel je steun via #detijdisrijp.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws