Seminar: impact energie op toekomst tuinbouw

11-04-2022    10:49   |    Goedemorgen

Het zijn turbulente tijden in de internationale energievoorzieningen. Van een groeiende vraag naar duurzame energie tot een geopolitieke crisis die ons dwingt versneld naar rendabele energie alternatieven te zoeken voor de productie van groente, planten en bloemen in onze kassen. Wat is de impact van de huidige energiesituatie voor de toekomst van de tuinbouw? Daarover organiseert Plantum een themabijeenkomst, in samenwerking met Glastuinbouw Nederland en World Horti Center.

Het programma start om 14.00 op 22 april in World Horti Center in Naaldwijk, toegang is gratis na verplichte registratie.

Iedereen ziet de problematiek rondom energie, maar wat zijn de oplossingen? Experts op het gebied van glastuinbouw en energie komen daarover aan het woord. Sprekers zijn onder andere Niels Louwaars (Plantum) en Adri Bom-Lemstra (Glastuinbouw Nederland), maar ook de politiek komt aan het woord met Kamerleden Pieter Grinwis (CU) en Peter Valstar (VVD). Ook geven experts van bedrijven als Essent, Rabobank, ABN Amro, Growers United, bQurius en Juva hun visie op de uitdagingen en kansen die er liggen op het snijvlak van energie en glastuinbouw.

Als je geïnteresseerd bent, registreer je dan via deze pagina.


(Foto: Rolf van Koppen)


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: HeroFestival

Vorige week vond het HeroFestival plaats op een bijzondere locatie in Purmerend. Paprika Tasty Radio was erbij...

Support van Caroline

Caronline van der Plas van de BBB laat boeren op Instagram weten achter hen te staan in de strijd voor...