Leden ZON gaan nog niet akkoord met de jaarcijfers

30-06-2020    11:40   |    Groenten & Fruit / AgriHolland

Het bestuur van de Coöperatieve telersvereniging Zuidoost Nederland ZON heeft donderdag 25 juni de ledenvergadering geschorst nadat er geen meerderheid ontstond onder de leden over de jaarcijfers over 2019, zo meldt Groenten & Fruit.

De gebrekkige mogelijkheid tot discussie van de digitale bijeenkomst was voor het bestuur reden om de vergadering vervolgens te beëindigen. De komende dagen wil het bestuur van ZON de leden die deelnamen aan de vergadering bellen om hun argumenten te horen.

Het afgelopen jaar was er binnen de coöperatie ZON discussie over de bestemming van de opbrengst uit de verkoop van het bedrijvenpark Fresh Park Venlo. Begin dit jaar ontvingen telers al een uitkering uit de bijzondere reserve. Daarvoor was een deel van de opbrengst van 10 miljoen euro vrijgesteld. De discussie van destijds heeft mogelijk een rol gespeeld in de stemming over de jaarcijfers van afgelopen week.

De vergadering van donderdag 25 juni was digitaal georganiseerd. Dat maakte een inhoudelijke discussie lastig. De opkomst was ook laag. Mogelijk dat het bestuur over een aantal weken alsnog een fysieke ledenvergadering belegt, maar dat is nog niet duidelijk. ZON is gevestigd in Venlo en had in 2018 een omzet van 265 miljoen euro. ZON heeft ongeveer 85 medewerkers en circa 175 telers zijn lid van de coöperatie.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

LinkedIn: 116 ha scherm!

Deze week zijn de klimaatschermspecialisten van Ridder gestart met de eerste levering voor een totaal van 116...