Lange leve gentech!

13-03-2018    10:35   |    Goedemorgen

Culinair journalist Joël Broekaert laat in Vrij Nederland weten dat de toekomst van voedsel in gentech zit.

Niet meer biologisch of lokaal geproduceerd, maar juist voedsel voortgekomen uit technologie. Dat is het betoog van Joël Broekaert in Vrij Nederland, waarin hij pleit voor ecomodernisme. Iets wat hij omschrijft als "een frisse, relatief nieuwe stroming van weldenkende, intelligente mensen, die technologie en modernisering omarmen teneinde een groene en welvarende planeet te realiseren". We willen dit nog net niet interpreteren als 'tuinbouw gaat de wereld redden', maar dat zou zeker onze invalshoek zijn.

Een ecomodernist wil zoveel mogelijk doen met zo min mogelijk ruimte, zodat er zoveel mogelijk ruimte overblijft voor de natuur. De drie standpunten zijn daarom: intensivering en modernisering van de landbouw, iedereen bij elkaar zetten in de stad en vol inzetten op kernenergie.

Wat betreft technologie en landbouw richt ecomodernisme zijn pijlen op gentech. Het genetisch modificeren van gewas is volgens Broekaert niks anders dan een natuurlijke mutatie, maar dan geforceerd door de menselijke techniek. Een efficiëntere manier van planten kruisen, is hoe de journalist het omschrijft.

Kortom, in de toekomst zoals ecomodernisme het ziet, is veel ruimte voor de Nederlandse tuinbouw!

Lees het artikel hier.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws