Koning bespreekt impact corona met FloraHolland

22-01-2021    10:18   |    Goedemorgen

Zijne Majesteit de Koning heeft afgelopen woensdag online gesproken met vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties die zich tijdens de coronacrisis hebben ingezet voor het digitaal faciliteren van economie en maatschappij. André van der Linden, CIO Royal FloraHolland, was een van de negen gesprekspartners.

Het gesprek ging over de ontwikkelingen, bedreigingen en de kansen voor de Nederlandse digitale infrastructuur en de effecten van de versnelde transformatie naar het digitale werken, leren, zorgen en handelen.

Koning Willem-Alexander sprak met de deelnemers over de uitdagingen waarmee ze sinds het uitbreken van de coronacrisis te maken hebben. Door het massale thuiswerken en het toenemende online winkelen werden de digitale voorzieningen het afgelopen jaar intensiever gebruikt. Zo zagen we bijvoorbeeld het internetgebruik met 10% toenemen, werd het videovergaderen enorm populair, maar verschoof ook de aandacht van cybercriminelen naar het MKB en thuiswerkomgevingen.

Versnelling in digitalisering
Aansluitend sprak Koning Willem-Alexander met vertegenwoordigers van sectoren die in toenemende mate van de online infrastructuur afhankelijk zijn, zoals de logistiek, het onderwijs, de sierteelt en de zorg. André van der Linden: "De Koning was geïnteresseerd in wat corona met ons heeft gedaan. Wij zijn natuurlijk massaal gaan thuiswerken en ik heb uitgelegd dat we veel hebben moeten doen om de logistieke processen 1,5 meter proof te maken. Aan de orde kwam ook dat corona gezorgd heeft voor een versnelling in digitalisering in onze processen, zoals het realiseren van 100% Kopen op Afstand en de veilingmeester op afstand. Ik heb dit toegelicht in de context van onze strategie."

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima spreken per telefoon, in videogesprekken en waar mogelijk tijdens werkbezoeken met betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis en de inzet van zovelen ter bestrijding van de pandemie.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Studio 0174

ACTUEEL HORTI THEMA - In het kader van het actuele horti thema Marketing & Communicatie sloot Wilfred Fransen...