54 ha paprika voor Glasparel

14-02-2017    10:06   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Wayland Developments heeft 54 hectare verkocht aan paprikakwekerij Royal Peppers in het glastuinbouwgebied Glasparel Zuidplaspolder. Met deze aankoop is in één klap meer dan 70% van het totale areaal in het glastuinbouwgebied vergeven. Er is in het gebied nu nog zo'n 30 hectare te koop.

Royal Peppers is de overkoepelende naam van de paprikakwekerijen van de familie Van den Bosch uit Bergschenhoek, Bleiswijk en Rilland. Royal Peppers start in de eerste helft van 2017 met de bouw van hun vierde locatie in de Zuidplaspolder. De bouw zal in fases plaatsvinden. Patrick en Peter van den Bosch zijn de eigenaren Royal Peppers: "In Glasparel Zuidplaspolder kunnen we ons bedrijf voor de toekomst realiseren; hier kunnen we onze paprika’s op een duurzame, biologische en verantwoorde manier produceren. Samen met ons team van enthousiaste en gedreven medewerkers kijken we uit naar de toekomst en de komst van deze nieuwe teeltlocatie."

Volgens Arnaud van der Eijk, commercieel directeur van Wayland Developments is er veel vergaande belangstelling voor Glasparel Zuidplaspolder. Rozenkwekerij Porta Nova gaf twee maanden geleden aan 9,2 hectare te gaan bouwen. Naar verwachting zal het niet lang meer duren voordat de nog beschikbare kavels vergeven zullen zijn, aldus Van der Eijk.

'Vliegende start'
Dergelijke grondposities zijn schaars in de Randstad, licht Arnaud van der Eijk toe. "Dit is een druk bevolkt gebied, tussen Gouda, Zoetermeer en Rotterdam. Glasparel Zuidplaspolder is direct aangesloten op de A12 en A20, juist dat maakt deze locatie voor kopende partijen ideaal. Naast een optimale logistiek, is de locatie ook voor personeel aantrekkelijk door de centrale ligging. Bovendien is het gebied ontwikkeld met het oog op de toekomst. Er is voorzien in een bijzondere gietwateroplossing en er ligt een CO2-netwerk. Tevens is de komst van een grote duurzame warmtebron binnen Glasparel en de aanleg van het warmtenetwerk door Wayland Energy een belangrijke voorwaarde geweest voor de kopers van het 54 ha grote perceel. Zo is aan alle voorwaarden voor duurzaam ondernemen voldaan en geven we de nieuwe kopers een vliegende start."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Even met vakantie!

De redactie van Goedemorgen gaat twee weken met vakantie. Daarom is de nieuwsbrief van vandaag even de laatste...