Jouw desinfecteermiddel delen? Bereken het!

Jouw desinfecteermiddel delen? Bereken het!

Desinfecteermiddelen zijn lastig te krijgen in deze periode. Veel apotheken maken het al zelf en op internet circuleren de meest avontuurlijke recepten om het thuis te maken. Wie een fles weet te bemachtigen, wil weten hoelang deze meegaat en vraagt zich tegelijkertijd af of het desinfecteermiddel ook niet met anderen moet worden gedeeld. Een nieuw hulpmiddel helpt bij het inventariseren, berekent de werkelijk behoefte, vertelt hoeveel desinfecteermiddel je kunt missen en geeft tips over hoe de voorraad langer mee kan gaan.

De fles is groot en er zijn slechts een paar milliliter per toepassing nodig. Hoelang gaat je eigen desinfecteermiddel echter mee als je je handen meerdere malen per dag desinfecteert? En hoe sterk wordt die periode verkort als je er iets guller mee omgaat? Hoeveel kan ik weggeven en toch zelf nog genoeg overhouden? Een nieuwe webtool op https://www.blitzresults.com/nl/desinfecteermiddel/ biedt op deze vragen een precies antwoord.

Na het invoeren van de beschikbare hoeveelheid aan desinfecteermiddel en de gegevens over het gebruik en de grootte van het huishouden berekent de tool hoelang de voorraad meegaat en hoeveel milliliter met anderen gedeeld kan worden. Daarnaast maakt de kleine rekenhulp ook inzichtelijk hoeveel dagen langer de voorraad zou meegaan als elke tweede desinfectie door correct handen wassen vervangen zou worden.

"Desinfecteermiddelen zijn kostbaar op het moment. Het is voor veel mensen moeilijk om de werkelijke behoefte in te schatten en men koopt daarom vaak meer dan nodig is. Dit zorgt er echter voor dat anderen achter het net vissen. Discussies over gebruik en bezit worden vaak erg emotioneel. Onze tool is bedoeld om een beetje rationaliteit en transparantie in het debat te brengen. We hopen dat we de mensen een beetje aan het denken zetten en dat ze meer solidair met anderen worden. Als meer mensen zouden delen, zou er ook niet zo'n groot tekort aan desinfecteermiddelen bestaan", vertelt Tim Lilling, projectleider bij blitzresults.com.

De rekenhulp laat daarom ook zien hoeveel van het desinfecteermiddel de eigen behoefte overstijgt en daardoor zonder problemen met vrienden en familie kan worden gedeeld. De tool op https://www.blitzresults.com/nl/desinfecteermiddel/ kan gratis worden gebruikt.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v