Nieuw Prinsenland al bijna vol

13-02-2017    09:42   |    Ellis Langen

In het glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland in Dinteloord zijn nog twee kavels te koop, samen bijna 33,5 hectare groot. Voor wat betreft de andere drie nog 'vrije kavels' is Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM), de projectontwikkelaar van het glastuinbouwgebied, vergevorderd in onderhandeling met potentiële kopers.

De kavels die nog te koop zijn, zijn 16,6 hectare en 16,6 hectare groot. De drie kavels waarmee TOM in verregaande onderhandeling is met potentiële kopers, zijn samen 66 hectare groot. Volgens Piet Janmaat van TOM is hij in onderhandeling met drie verschillende bedrijven voor deze kavels. Janmaat: "We zijn met deze potentiële kopers zo ver in onderhandeling dat ik het niet meer kan maken om te zeggen dat deze kavels te koop zijn." Daarom staat op de plattegrond van het glastuinbouwgebied nu vermeld dat deze kavels in optie zijn. Dit met het oog op de aanwezigheid komende week van TOM met een stand op HortiContact in Gorinchem. 

160 hectare verkocht
Gisteren werd bekend dat er weer een kavel is verkocht in het glastuinbouwgebied in Dinteloord. Van Marrewijk Tomaten uit Delfgauw start er een nieuw bedrijf op een perceel van 25,5 hectare. Daarmee, zet TOM de positieve trend van de afgelopen periode voort. Lans kocht in december 2016 44 hectare in het gebied. Met de aankoop van Van Marrewijk Tomaten is nu 160 hectare verkocht op Nieuw Prinsenland. De glastuinbouwbedrijven RedStar (kan uitgroeien tot 50 ha netto glas), Jan van Marrewijk (12,6 ha en kan groeien tot 28 ha glas), Auberginekwekerij De Jong (5,6 ha kas op een perceel van totaal 7,3 ha) en Rijk Zwaan (4 ha en heeft circa 25 ha gekocht) zijn er al gevestigd.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: HeroFestival

Vorige week vond het HeroFestival plaats op een bijzondere locatie in Purmerend. Paprika Tasty Radio was erbij...

Support van Caroline

Caronline van der Plas van de BBB laat boeren op Instagram weten achter hen te staan in de strijd voor...