'24 uur per dag miljoenen personeelsleden'

11-01-2016    16:32

Iedere teler beschikt over miljoenen personeelsleden, die 24 uur per dag voor hem werken en niet teveel eisen stellen, maar toch wordt er lang niet voldoende gebruik van gemaakt.

Dat zegt Rene Rotteveel, technisch adviseur bodemgezondheid en plantvitaliteit bij Koppert Biological Systems, in een weblog. "Het microleven in de bodem en op de plant wordt vaak juist tegengewerkt door gebruik te maken van chemie en kunstmest. Jarenlang zijn we opgevoed met het opvoeren van de productie en het wegspuiten van eventuele probleempjes. Kortom: pleisters plakken, maar niet de oorzaak weg halen."

"Gelukkig zien we nu langzaamaan een kentering ontstaan. Steeds meer telers maken gebruik van het NatuGro systeem van Koppert om anders te gaan telen. Meer gebruik maken van het bodemleven om problemen te voorkomen i.p.v. te bestrijden. Win-win voor teler en gewas."

Dit is een verandering in de manier van telen, maar zeker ook in mindset, meent Rotteveel. "We moeten met z’n allen anders leren denken en werken. We zullen dan zien dat er ook goede resultaten behaald kunnen worden met een meer natuurlijke manier van telen. Kortom een spannende tijd en een hoop te doen voor ons als Partners With Nature."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Video: Biobased bouwen

Op 2 juni organiseerden Greenport West-Holland en SIGN een seminar over 'Biobased Bouwen & Huisvesten'. De...