Imagro steunt telers en zorg met zOrgchidee Estafette

Imagro steunt telers en zorg met zOrgchidee Estafette

Een estafette waarbij (zorg)professionals een orchidee doorgeven. Zo steek je een hart onder de riem én verbindt je twee werelden: zorg die het verdient en de Nederlandse sierteelt die het momenteel zou moeten verdienen maar het zout in de pap niet verdient.

Strategisch marketingbureau Imagro ontwikkelde belangeloos een campagne voor aandacht in deze barre tijd vóór de zorg én vóór de zieltogende Nederlandse sierteelt. Samen met de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis Boxmeer.

"Wij zijn ontzettend trots hoe (zorg)professionals op dit moment schouder aan schouder samen werken om levens te redden en deze epidemie te overwinnen. Dat verdient een groen hart onder de riem. Dag en nacht staan ze klaar. Nu meer dan ooit leunt ons land op dit soort toppers. Dat verdient een zOrgchidee", zegt Roger Engelberts, directeur van Imagro en tevens ambassadeur van het eerste uur van de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis.

"Wij vinden dat nóg meer medewerkers in de zorg dit verdienen. Daarom ondersteunen we deze zOrgchidee Estafette", onderstreept Diny van Vliet-Hermanussen namens de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Het idee is simpel. Degene die een zorgchidee ontvangt kan kosteloos een orchidee (door)sturen aan één andere (zorg)professional die dit verdient. Diegene doet dat weer voor een andere (zorg)professional en zo ontstaat er een ketting-bloemenactie. Organisaties kunnen een zorgchidee estafette adopteren en bepalen zelf hoelang deze estafette doorloopt (a €25,- per zOrgchidee). Imagro verzorgt de verzending. "Een levend organisme waar je maanden plezier van hebt", aldus Engelberts. De actie loopt - afhankelijk van het succes - door in de hele maand april.

#FlowerBoostChallenge
Op dit moment heeft de sierteeltsector het zwaar. Vanwege het coronavirus wordt dagelijks meer dan 50% van de bloemen en 30% van de planten doorgedraaid (niet verkocht op de veiling en klaar om vernietigd te worden). Om ook de sierteeltsector een hart onder de riem te steken is een nationale challenge bedacht met de naam #FlowerBoostChallenge. Met deze zOrgchidee Estafette geven Imagro en de Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis hier een extra impuls aan.   

De zOrchidee Estafette is een initiatief van Imagro en Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Op dit moment sponsoren zij beiden één estafette. Engelberts: "Dit is een 100% goede doel actie, nul strijkstok. We hopen dat deze flink gedeeld wordt. Elke betaalde euro van deze actie komt rechtstreeks ten goede aan de sierteelt."

Ook een estafette starten?
Geďnteresseerden die ook een zorgchidee estafette willen starten, kunnen contact opnemen met Maud Janssen (secretariaat Imagro) via maud@imagro.nl.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v