Greenyard gaat Transformatieplan in

15-04-2019    11:41   |    Goedemorgen

Greenyard’s relatiebanken hebben ingestemd met een convenant waiver periode van 15 maanden. Deze periode loopt samen met de uitvoering van het Transformatieplan, de desinvesteringen en een kapitaalverhoging, in de loop van het huidige boekjaar, zoals bepaald door Greenyard’s management.

Greenyard heeft recent haar Transformatieplan en herziene Business Plan met haar relatiebanken gedeeld. De combinatie van beide plannen vormt de basis voor het herstel van het bedrijf. Dankzij de steun van de banken kan Greenyard succesvol transformeren tot een gezondere en sterkere organisatie in de komende jaren.

 

Dit akkoord geeft Greenyard de tijd, rust en liquiditeit om het Transformatieplan uit te voeren en is voorwaardelijk aan de realisatie van de verschillende transformatieprojecten, de desinvestering van niet-kernactiviteiten op een tijdelijke en correcte manier, de identificatie van een belangrijke investeerder die een kapitaalverhoging zal ondersteunen, alsook het verder onderzoeken van de verkoop van de Prepared divisie.

 

Greenyard verwacht om in de komende drie jaar de netto-schuld in vergelijking met de Aangepaste REBITDA-ratio te verlagen tot onder 3,0x. Deze verwachting is gebaseerd op de combinatie van Aangepaste REBITDA-groei, nieuw kapitaal uit desinvesteringen en een kapitaalverhoging. Greenyard waardeert de tekenen van vertrouwen en positieve reacties van verschillende stakeholders naar aanleiding van haar recente berichtgeving.

 

Greenyard verbindt zich er ook toe om te gepasten tijde de markt verder te informeren over het resultaat van haar verschillende initiatieven en acties. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws