Go Go Greenhouse zoekt deelnemende bedrijven

10-05-2019    15:01   |    Goedemorgen

Glastuinbouw Nederland zoekt Westlandse ondernemers die op zaterdagochtend 15 juni mee willen doen aan de kick-off van de campagne Go Go Greenhouse. Met Go Go Greenhouse gaat de Westlandse glastuinbouw jongeren met een bijbaan in de kas een compleet beeld geven van de sector.

'Jongeren die op zaterdag of in de vakantie een centje bijverdienen in de glastuinbouw, weten meestal niet welke wereld er achter die geplukte tomaten schuil gaat en welke carrièremogelijkheden er zijn. Tegelijkertijd weten ondernemers vaak niet wat de interesses en ambities zijn van de jongeren bij hun op het bedrijf. Een gemiste kans! Ik roep ondernemers dan ook massaal op mee te doen aan Go Go Greenhouse', zegt Jacco Vooijs, voorzitter Glastuinbouw Nederland regio Westland. 

Onderzoek
Onderzoek laat zien dat veel jongeren de sector verlaten en niet meer terugkomen. De reden blijkt in veel gevallen een eenzijdig beeld van wat de sector of het bedrijf te bieden heeft. Dit terwijl juist door schaalvergroting, specialisatie en internationalisering een enorme diversiteit aan nieuwe functies is ontstaan, zoals in biologie, marketing, logistiek, ICT en internationale zaken. Glastuinbouw Nederland start, met financiële ondersteuning vanuit Colland, de campagne Go Go Greenhouse om het beeld van jongeren te veranderen en een bijdrage te leveren aan het imago van de glastuinbouwsector.

Kick-off
Op zaterdagochtend 15 juni gaat Go Go Greenhouse van start. Deelnemende ondernemers gaan deze ochtend met de jongeren in gesprek over de glastuinbouw, leiden hen rond op het bedrijf en vertellen met passie over hun vak. Een aantal jongeren maakt tijdens deze kick-off vlogs, die later via Instagram worden gedeeld. Na deze ochtend krijgt de campagne een landelijk vervolg en verrassen we scholieren regelmatig met items uit de glastuinbouw.

Meedoen
Wilt u mee doen aan Go Go Greenhouse of heeft u een vraag, neem dan contact op met Agnes van den Berg, telefoon 06-288 892 34, e-mail gogogreenhouse@glastuinbouwnederland.nl. Aanmelden kan tot 31 mei 2019.


Reacties (1)

Claudia at 13.05.2019

Goedemiddag, wat een goed initiatief! Wordt dit ook in andere delen van het land uitgevoerd?

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister KAS Live! terug

Gisteren de uitzending van KAS Live! op Paprika Tasty Radio gemist? Je kunt 'm nog een keer rustig...