Gevriesdroogd groente in 'apocalypse-pakket'

13-03-2018    09:27   |    AD

Wie in de VS een oorlog of apocalyps moet overleven, kan sinds kort terecht bij de groothandel Costco. Het bedrijf heeft een overlevingspakket samengesteld waarmee een familie een jaar vooruit kan.

Het pakket bestaat onder meer uit granen, fruit, groenten en zuivel. De bederfelijke waren zoals groenten en fruit zijn gevriesdroogd. Er zitten lekkernijen in als broccoli, boontjes, bananen en aardbeien. Uiteraard bevat het pakket ook melkpoeder, kristalsuiker, rijst en basterdsuiker.

Het is geen probleem als het nog even duurt voordat het gebruik van het pakket nodig is: veel van de producten blijven tot wel 30 jaar goed. De prijs van het pakket is 6.000 dollar (circa 4.880 euro) en bestaat uit 36.000 maaltijden.

Elke maaltijd bevat 2000 calorie├źn. En dat voor een prikkie: een maaltijd kost nog geen 14 eurocent. Met het pakket kan een gezin van vier personen een jaar vooruit, rekent Costco de klant voor. Europeanen kunnen het pakket niet bestellen: Costco levert alleen in de VS. Op de site van de groothandel wordt het pakket beoordeeld met vijf sterren.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

KAS Special: Anthura

In de KAS Special die onlangs uitgegeven werd, presenteren vijfentwintig tuinbouwbedrijven zich aan de 2500 studenten die wij ons...

KAS Special: Mprise Agriware

In de KAS Special die onlangs uitgegeven werd, presenteren vijfentwintig tuinbouwbedrijven zich aan de 2500 studenten die wij ons...