Gerberapiramide groot succes op de BBC

21-06-2018    13:36   |    Goedemorgen

Tijdens de BBC Garderners World Live Florist Holland creëerden Peter Seabrook en Fresh at Burcot Garden Centre een unieke gerbera piramide van 4,5m hoog en 90m2.

De piramide van 90m2 was volledig ingericht met Garvinea, de eerste echte tuin van Gerbera. De spectaculaire felle kleuren van de bloemen en de grootte van de piramide maakten dit een uitzonderlijke en opvallende presentatie in de Floral Marquee.

De bezoekers van het event waren erg enthousiast zegt veredelaar Florist Holland. Zowel over de piramide als over de bloem zelf. Tijdens de BBC Garderners World Live werden er ook Garvinea’s verkocht door het Fresh at Burcot Garvinea team.

Op de laatste dag van het evenement werden er 800 Garvinea’s die op de piramide stondenverkocht aan bezoekers. Deze 800 stuks waren binnen een uur verkocht.De piramide was ingericht met de Garvinea in de series Sweet Surprise (paars), Sweet Memories (roze), Sweet Love (rood) en Sweet Honey (orange).

De voordelen van de plant zijn:

·         De eerste echte tuingerbera.

·         Bloeiend van het voorjaar tot de eerste vorst.

·         Produceert tot 100 bloemen per plant per jaar.

·         De grote bloemen trekken bijen en vlinders aan.

·         Pluk de bloemen en zet ze binnen in een vaas. Extra voordeel: het plukken van de bloemen   stimuleert de plant om meer knoppen te maken

·         Biologisch tuinieren wordt makkelijk, want deze plant is resistent tegen plagen en ziekten.

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kansen in Canada

Innovatie tuinbouwondernemers die meer willen weten over de ontwikkeling van de Canadese iHort HUB, zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst op...