Foto's: geslaagd Member Event Benefits of Nature

22-06-2018    10:26   |    Goedemorgen

Gisteren organiseerde Benefits of Nature haar Member Event in het schitterende Groene Paviljoen in het Bomencentrum te Baarn. Wij waren ook aanwezig en deden verslag.

Voorzitter Henri Potze opende in het souterrain van het organische pand de middag met het uiteenzetten van de visie van Benefits of Nature. Het verduurzamen van de sierteeltsector is niet langer een optie, maar een must. Benefits of Nature loopt daarin samen met het Amsterdamse bedrijf EcoChain voorop. Wel is er behoefte aan professionalisering van de stichting en het creëren van een breder draagvlak voor verduurzaming.

Hierna was het de beurt aan de jongens van EcoChain om uit te leggen hoe zij duurzaamheid meten. Het redelijk briljante concept is inmiddels al door diverse sectoren overgenomen, wat wel blijkt uit de 250.000 zogenaamde LCA's die EcoChain inmiddels berekend heeft. Deze levenscyclusanalyse bepaalt hoeveel emissie een product van nul tot eindproduct produceert, waarbij de hele keten meegenomen wordt. Het is van belang dat de meting zo nauwkeurig mogelijk is, maar ook dat de meting een breed gedragen internationale standaard wordt die zich niet beperkt tot één industrie of sector.

Wat wel opvalt, is dat veel mensen zich afvragen hoe al die duurzaamheid uiteindelijk vertaald gaat worden naar de consument. Het consumentenmerk Fair Flora, dat ook kort gepresenteerd werd, moet antwoord gaan geven op die vraag.

Omdat Benefits of Nature niet alleen aan kennisoverdracht wil doen, maar juist ook partijen bij elkaar wil brengen, was er ruim de tijd genomen om te netwerken en te genieten van het architectonische hoogstandje in het Bomencentrum in Baarn. Wat ons betreft een uitstekende locatie voor feesten & partijen en Member Events van stichtingen die zich hard maken voor duurzaamheid.

Na de pauze werd de focus verlegt van de stichting zelf naar kennisoverdracht en inspiratie. Benefits of Nature steunt veel goede doelen en daarvan mochten twee hun verhaal vertellen. 2Mothers is een organisatie die zich inzet voor moeders met kinderen met een beperking in ontwikkelingslanden, die duurzame bloemenmanden en vazenhouders vlechten. Trees For All regelt gecertificeerde CO2-compensatie in bijvoorbeeld Bolivia door het planten van bossen, waar de lokale boeren ook profijt van hebben. Ook mocht Henry Janssen van Fachjan uitleggen wat het aardwarmteproject oplevert.

Na afloop uiteraard weer biologische borrelen en verder netwerken, wat zorgde voor een hele leuke dynamiek tijdens het event.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Jongeren in de kas

De glastuinbouwsector doet er alles aan om jongeren in de kas te krijgen én te houden. Het project Go Go Greenhouse is een van de nieuwste...