Flevoplant wint rechtszaak van Britten

10-07-2018    09:50   |    Goedemorgen

2,7 miljoen aardbeienplanten, dat is waar de rechtszaak tussen Flevoplant en S&A om draaide.

De Britten van S&A wilden de 2,7 miljoen planten opkweken tot volwassen planten, waar 4 miljoen kilo aardbeien van af moest komen voor verkoop bij Tesco en Mark & Spencers. Die afspraken had S&A al gemaakt. S&A had 25 procent van het aankoopbedrag van te voren betaald en wilde 80 procent na levering betalen. Flevoplant wilde het hele bedrag van te voren ontvangen.

Volgens S&A lag er een contract, volgens Flevoplant alleen een order. Via een kort geding wilde S&A de levering afdwingen met betaling achteraf, terwijl Flevoplant het hele bedrag van te voren verwacht. S&A verloor het kort geding, dus in principe staan nu de voorwaarden zoals Flevoplant die heeft opgesteld.

Er is nog wel wat haast bij een goede regeling, want deze maand worden de moederplanten bij Flevoplant gestekt. De advocaat van Flevoplant laat in De Stentor weten dat het nu aan S&A ligt wat er gebeurt met de plantjes en of ze aan S&A of aan een andere gegadigde worden verkocht.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kansen in Canada

Innovatie tuinbouwondernemers die meer willen weten over de ontwikkeling van de Canadese iHort HUB, zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst op...