Fijnstof opvegen en zuigen eenvoudiger dan ooit

24-01-2020    09:47   |    Goedemorgen

Sinds de lancering van de Stefix 135 bij de IPM Essen in 2016 is deze machine internationaal een succes gebleken. Inmiddels is de machine van Steenks Service vele keren verkocht en is hij anno 2020 nog steeds heel populair. Dit komt met name doordat deze machine speciaal ontworpen is om ongelijke terreinen schoon te vegen. Denk hierbij aan het anti-worteldoek dat wordt gebruikt om de teeltvloer te bedekken, zowel in de kas als in de buitenvelden.

Voorheen werd het fijnstof zelf door arbeidskrachten opgeruimd met behulp van bladblazers of bezems, wat vaak veel tijd kostte en ook niet hygiënisch was. Dit zorgde er namelijk voor dat het opgeblazen stof neerdaalde op de omringende gewassen.

Om dit probleem uit de wereld te helpen, introduceerde Steenks Service de Stefix 135. Deze opzit-doekveger beschikt over brede wielen die het doek niet beschadigen, geen sporen achterlaat én het fijnstof opzuigt. Buiten het fijnstof wordt ook ander afval opgeveegd, denk hierbij aan achtergebleven zaden. De Stefix 135 heeft een capaciteit van maar liefst 10.000 vierkante meter per uur en dankzij de speciale sporing van de wielen laat de machine geen sporen achter.

Voor de kwekers die minder vaak gebruik hoeven te maken van een veegmachine, is de Stefix 73 een goed alternatief. Deze achterloop-machine is wat kleiner in formaat en heeft een capaciteit van 3.400 vierkante meter per uur.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws