Feestelijke openingen energiecoöperatie

07-10-2019    12:30   |    Goedemorgen

In Nootdorp hebben de leden van de energiecoöperatie de zonnepaneleninstallatie bij Harry Wubben Flowers feestelijk geopend. De Leden Mevrouw Hoenderbos en Mevrouw van der Lans knipte het lint van het zonnepaneel door onder toeziend oog van 50 andere leden en aanwezigen.

Het project van 600 zonnepanelen is het eerste project in Pijnacker-Nootdorp waarbij collectief zonne-energie wordt opgewekt. De voorbereiding heeft lang geduurd, maar wierp wel zijn vruchten af.  Binnen 3 maanden waren alle zonnepanelen verkocht. Bestuurslid Ronald Berk stelt: “ Er komt veel kijken bij het realiseren van het project. Maar door medewerking van partijen als Stedin, installatiebedrijf Solsolution zijn we 6 september gaan produceren. De testfase is voorbij en ondanks minder zon in september werkt de installatie uitstekend”.

Het unieke van het project is dat we collectief met inwoners van de gemeente het dak van een ondernemer volleggen. De meeste leden hebben zelf geen geschikt dak en willen graag meedoen om duurzame en financiële redenen. Zo krijgen zij onder andere via de postcoderoosregeling de energiebelasting die ze normaal zouden betalen over hun  energierekening terug. De gemeente, Rabobank en Provincie onderschrijven het project en hebben in de opstart fase geholpen.

Al met al een geslaagd project!


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Horti workout

Afgelopen week in de BoereGoed Buurtkas: een echte, ongeëvenaarde evening workout met Kim Helderman and...