Etiketuitbreiding Winner

Etiketuitbreiding Winner

Winner heeft, naast de huidige toelating tegen trips in bedekte bloemisterijgewassen, nu ook een toelating als naoogst toepassing ter bestrijding van trips in de bedekte teelten van kleinfruit, vruchtgroenten van Cucurbitaceae met eetbare schil, aubergine en asperge.

Dat laat Certis weten. "Door de snelle aanvangstwerking is Winner bij uitstek geschikt om na de laatste oogst trips problemen te bestrijden om zodoende de teelt schoon te eindigen en de nieuwe teelt vrij van trips te starten. Het middel geeft in alle ontwikkelingsstadia van trips uitstekende resultaten. Dankzij de beperkte nawerking op biologische bestrijders past Winner ook prima in geďntegreerde strategieën."

Het middel dient toegepast te worden door middel van (semi)-automatische toepassingsapparatuur. De werkzame stof formetanate, afkomstig uit de chemische groep 1A, heeft een uniek dubbel werkingsmechanisme ter bestrijding van trips. Het product is geformuleerd als een wateroplosbaar spuitpoeder (50% SP) en wordt geleverd in handzame zakjes van oplosbare folie (WOF).

De nieuwe toelatingen van Winner zijn beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009, ook wel bekend als KUG of Minor use toelating. Voor deze toepassingen is geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Het gebruik van dit middel in deze teelten is daardoor voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v