Groen licht 'connected' verkeer van en naar veiling

14-05-2020    11:12   |    Royal FloraHolland

Op de belangrijkste logistieke routes in het Westland kunnen vervoerders uit Zuid-Holland prioriteit aanvragen bij slimme verkeerslichten. Zij krijgen vaker groen licht en kunnen flink besparen op tijd en brandstof.

De provincie Zuid-Holland werkt hiervoor samen met softwarebedrijven, andere overheden en de transportsector onder de noemer Connected Transport Corridor Zuid-Holland. Tientallen vervoerders zijn inmiddels aangesloten bij connected rijden.

Hoe werkt connected rijden?
De vrachtwagens van de deelnemende vervoerders zijn voorzien van technologie en software om communicatie met de slimme verkeerslichten mogelijk te maken. Vrachtwagenchauffeurs kunnen prioriteit aanvragen via hun boordcomputer of app (op smartphone) en de intelligente verkeersregelinstallatie detecteert vervolgens de naderende vrachtwagen en kan prioriteit geven; buiten de spits en als de verkeerssituatie dat toelaat. De slimme verkeerslichten staan (en worden geplaatst) op routes met veel vrachtverkeer. Naast het kunnen aanvragen van prioriteit biedt connected rijden nog vele andere voordelen door het slim gebruiken en delen van beschikbare data.

Lees hier meer


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hortispoor gelanceerd

Hortispoor is de nieuwe naam voor de vertrouwde lijn met sporenelementen van Van Iperen, aangevuld met een...