Dümmen Orange in zee met NCKU Orchid Alliance

21-10-2019    09:20   |    Goedemorgen

Dümmen Orange, 's werelds grootste veredelaar en vermeerderaar, heeft op 2 oktober 2019 in Taiwan een technische-serviceovereenkomst getekend met de Orchid Biotechnology and Creative Industry-University Alliance (Orchid Alliance) van de National Cheng Kung University (NCKU).

In het kader van deze overeenkomst gaat de NCKU kern-DNA-tests en multiplexanalyses van orchideeën leveren. De NCKU heeft Dümmen Orange ook uitgenodigd voor een gouden lidmaatschap van de Orchid Biotechnology and Creativity Industry-University Alliance, als eerste internationale lid.

Het NCKU Orchid Research and Development Center is het eerste onderzoeksteam dat de genoomsequentie van Phalaenopsis heeft gepubliceerd. Daarmee trokken ze wereldwijd veel aandacht, onder andere van Dümmen Orange, dat een Phalaenopsis-kwekerij in Zuid-Taiwan heeft. In maart 2019 namen Dümmen Orange en de NCKU officieel contact met elkaar op om een mogelijke samenwerking te bespreken. Hans van den Heuvel, Managing Director R&D bij Dümmen Orange, maakte een concept voor de eerste samenwerkingsprojecten en ondertekende in oktober van hetzelfde jaar de technische-serviceovereenkomst met de NCKU.

Professor Hong-Hwa Chen, directeur van het NCKU Orchid Research & Development Center en Distinguished Professor van het Department of Life Sciences, vertelt: “Dit is de eerste keer dat we bij het NCKU Orchid Research Center internationaal technische diensten gaan verlenen met onze vijf in orchideeën gespecialiseerde technische serviceplatformen. Deze samenwerking biedt grote kansen tussen Taiwan en Nederland op het gebied van veredeling en onderzoek in de Phalaenopsis-branche.”

Chunting Lang, Breeding Manager bij Dümmen Orange, was ook bij de feestelijke ondertekening. Zij vertelt: “Wij zijn verheugd dat de NCKU Orchid Alliance deze zeer specialistische technische diensten gaat leveren aan ons. We kijken ernaar uit om binnenkort nauwer met hen samen te werken, vooral met het oog op het bereiken van vooruitgang in commerciële Phalaenopsis-rassen op het gebied van ziekteresistentie, geur, houdbaarheid en transportbestendigheid.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Goedemorgen oliebol!

Op het kantoor van Holland Hortimedia zijn we al volop bezig met het testen van oliebollen. Dit heeft alles te...