Douaneaangiftes in handomdraai verwerkt

21-10-2019    09:59   |    Goedemorgen

Het afhandelen van douaneaangiftes zal na een Brexit voor agf-bedrijven een grote opgave worden wanneer zij handel drijven met het Verenigd Koninkrijk (VK). De handmatige verwerking hiervan is onmogelijk omdat de administratie te veel tijd in beslag zal nemen. Vandaar dat JEM-id voor agf-software GreenCommerce een geïntegreerde douane-service koppeling heeft ontwikkeld, waarbij douaneaangiftes via één knop kunnen worden gecommuniceerd richting de douaneagenten en transporteurs. De koppeling zal agf-exporteurs veel tijd besparen en ontzorgen tijdens een Brexit-overgang.

Ter voorbereiding op de Brexit, die vooralsnog gepland staat op uiterlijk 31 oktober 2019, heeft JEM-id een douane-service koppeling ontwikkeld. Deze koppeling zorgt ervoor dat exporteurs binnen het ERP-pakket GreenCommerce gemakkelijk hun douaneaangiftes kunnen regelen.

Geïntegreerde douane-service koppeling
Om de overgang van een Brexit soepeler te laten verlopen, is gezocht naar een oplossing om de douaneaangiftes sneller en makkelijker te kunnen verwerken in GreenCommerce. Voor de aankomende pilot haakt DailyFresh Logistics aan als transporteur en douane-afhandelaar. Verder is het mogelijk om met iedere douaneagent en/of transporteur samen te werken. Zo zal Quality Produce International (QPI) haar douaneaangiftes zelf via GreenCommerce afhandelen: “Wij hebben medewerkers in dienst die bevoegd zijn om douaneaangiftes af te handelen. Met de nieuwe douane-service koppeling in GreenCommerce kunnen we sneller te werk gaan, en zal de impact van een Brexit ons minder stress en druk bezorgen.” vertelt Maarten Leerdam.

Binnenkort zullen DailyFresh Logistics, New Green, QPI, Providore en Bos Brothers starten met een pilot om douaneaangiftes via GreenCommerce te verwerken.

Brexit stress? Wees voorbereid!
Wanneer de Brexit doorzet, zal het VK buiten de Europese Unie vallen waardoor exportgegevens ook ingediend zullen moeten worden bij het KCB. Naast de douane-service koppeling, zijn er binnen GreenCommerce reeds mogelijkheden om via het Exportpakket elektronische aangiftes richting het KCB te versturen. Vanuit GreenCommerce wordt er gekoppeld met e-CertNL. Het pakket biedt de functionaliteit om export-aanvragen via KCB-aangiftes direct in GreenCommerce in te voeren, zodat niet alle orders die buiten de EU worden geëxporteerd, handmatig overgetikt hoeven te worden.

Heb je veel handelscontact met het VK of andere landen buiten de EU? Zorg ervoor dat je op tijd bent voorbereid op een Brexit (met of zonder ‘deal’). Voor meer informatie over de Douane-service of het Exportpakket van GreenCommerce, neem contact op met berry@spam-protectjem-id.nl of bel naar 0174 - 64 26 22.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Eelde over op beeldveilen

Eind augustus 2020 verandert er veel op locatie Eelde van Royal FloraHolland. In Eelde wordt overgestapt op de...