Doel: nul dodelijke ongevallen in groene sector

22-06-2018    09:59   |    Goedemorgen

Nul dodelijke ongevallen op het werk in de agrarische en groene sector in 2020. Onder deze stevige ambitie zetten vandaag tien partijen hun handtekening.

“Er gebeuren te veel ongevallen in de agrarische en groene sector: de laatste 10 jaar gemiddeld 16 dodelijke ongevallen per jaar. Dit is onacceptabel en moet omlaag, elk ongeval is er één teveel!”, stellen LTO Nederland, CUMELA Nederland, Branchevereniging VHG, FNV,CNV Vakmensen, VBNE, Fedecom, Nevedi, Nijhof-Wassink en Stigas. Het initiatief wordt ondersteund door het RIVM en de Inspectie SZW. De ondertekening vond plaats op boerderij De Witte Gravin in Alphen aan den Rijn.

Partijen tekenden ervoor de veiligheid op de agrarische en groene bedrijven te gaan verbeteren door 1. samen te werken 2. een cultuur in de sector te realiseren waarbij veilig werken voorop staat;
3. ondernemers en werknemers te ondersteunen met advies, voorlichting en tools; 4. samen te werken aan technische oplossingen om de veiligheid te verbeteren; en 5. het melden en leren van (bijna)ongevallen te bevorderen.

Stigas is dit jaar van start gegaan met een ESF-project ter ondersteuning van de sectoren. Er is extra aandacht voor communicatie, voorlichting en tools om het veiligheidsbewustzijn naar een hoger plan te tillen. Veiligheid op één!

Meer lezen over de intentieverklaring en de initiatieven die nu al zijn gestart? Kijk op www.zeroaccidents2020.nl


Reacties (1)

Margriet at 22.06.2018

En hoe gingen deze mensen op de foto naar huis? Wat zit er in dat glaasje? Alcoholvrij? Anders geen goed voorbeeld terwijl men zeroaccidents wil nastreven..

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Kansen in Canada

Innovatie tuinbouwondernemers die meer willen weten over de ontwikkeling van de Canadese iHort HUB, zijn uitgenodigd voor een bijeenkomst op...