DGD pakt door!

11-06-2019    11:44   |    Goedemorgen

Dutch Greenhouse Delta gaat aan de slag in China. Dinsdag werd samen met Jiashan Sino-Dutch Industrial Park Investment Company de aandeelhoudersovereenkomst getekend. Dit betekent de start van de joint venture voor het ontwikkelen van een High-Tech Agriculture Park in China.

Het park wordt de Chinese landingsplaats voor Nederlandse topexpertise uit de gehele tuinbouwketen en is zo’n 400 hectare groot. In de kassen zal het bedrijfsleven de meest geavanceerde tuinbouwtechniek demonstreren en kan vers geproduceerd worden. Deze oogst kan mogelijk via e-commerce giganten als Alibaba direct op de Chinese markt afgezet worden.

Vervolgstap
In oktober 2018 werd al een strategisch memorandum getekend in het bijzijn van de Chinese premier Li Keqiang en minister-president Mark Rutte. Deze joint venture is de vervolgstap en krijgt de officiële naam: Greenport Jiashan Sino-Dutch AgTech Co. Het park zal binnen vijf jaar gerealiseerd worden en is onderdeel van het Jiashan Sino-Dutch Industrial Park dat sinds 2014 in ontwikkeling is.  

Ondertekening
De ondertekening van de aandeelhoudersovereenkomst vond plaats op de vakbeurs GreenTech door de heer M.A. Jun, voorzitter van Jiashan Sino-Dutch Industrial Park Investment Company en Eric Egberts, directeur van stichting Dutch Greenhouse Delta. De ceremonie vond plaats in het bijzijn van Mevrouw Xu Qing, viceburgemeester van Jiaxing City, partijsecretaris van de county Jiashan en Henk Stigter namens de landbouwraad en ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in China.

Op de foto: De heer M.A. Jun, voorzitter van Jiashan Sino-Dutch Industrial Park Investment Company (links) en Eric Egberts, directeur van stichting Dutch Greenhouse Delta (rechts) ondertekenen de joint venture.
Foto: Arnaud Roelofsz


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Welkom in de studio!

De studio van Paprika Tasty Radio heeft een kleine restyling ondergaan. De wand is vanochtend voorzien van een...