Derde druk succesboek 'Plant Empowerment'

27-10-2021    10:41   |    Goedemorgen

Vanwege het enorme succes van het boek 'Plant Empowerment, De Basisprincipes', waarvan tot nu toe meer dan 6.000 exemplaren zijn verkocht, is er nu een derde editie verschenen. Deze is vanaf nu verkrijgbaar.

Plant Empowerment is een internationaal erkende data-gestuurde teeltfilosofie die hogere opbrengsten en een betere gewaskwaliteit mogelijk maakt door te focussen op de plantbalansen. Tegelijkertijd worden middelen als water, energie en nutriënten efficiënter gebruikt, waardoor Plant Empowerment de routekaart is naar zowel winstgevende als duurzame tuinbouw. In 2019 publiceerde dataspecialist LetsGrow.com het Engelstalige boek in samenwerking met de grondleggers van het Plant Empowerment gedachtegoed: Jan Voogt, Peter Geelen en Peter van Weel.

Van 'Plant Empowerment, The Basic Principles' zijn tot op heden meer dan 6.000 exemplaren verkocht. Vanwege dit daverende succes, en om aan de aanhoudende vraag te voldoen, is er nu een derde druk van het boek verschenen.

Toekomstige generaties telers
Sinds vorig jaar is het boek opgenomen in het curriculum van tal van tuinbouw gerelateerde opleidingen in Nederland, maar ook in Amerika. Daarnaast zijn de auteurs van Plant Empowerment momenteel in gesprek over integratie van het gedachtegoed in tuinbouwopleidingen in andere landen. Het doel is dat toekomstige generaties telers al tijdens hun studie de plant en de plantbalansen als uitgangspunt nemen.

Jeugddroom komt uit
Auteurs Jan Voogt en Peter van Weel omschrijven het als een kinderdroom die uitkwam: "Aan het begin van het schrijfproces hebben we ons twee weken opgesloten in een blokhut om samen de basis voor dit boek te leggen. We hadden gehoopt - maar nooit durven dromen - dat zoveel telers wereldwijd geïnspireerd zouden raken om de principes van Plant Empowerment te volgen. We zijn verheugd dat telers het boek omarmen en de natuurlijke groeikracht van planten gebruiken om gewassen duurzamer te telen. Planten zijn immers van nature zeer efficiënt en weerbaar tegen plagen en ziekten. De Plant Empowerment filosofie maakt gebruik van deze natuurlijke eigenschappen om de groei van planten in hightech kassen te optimaliseren."

Ga om jouw eigen exemplaar van het boek te bestellen naar https://www.plantempowerment.com/product/plant-empowerment-book/


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Hortispoor gelanceerd

Hortispoor is de nieuwe naam voor de vertrouwde lijn met sporenelementen van Van Iperen, aangevuld met een...